Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fire Phone

Amazonov prvi mobitel ima 3D sučelje i može prepoznavati predmete

amazon
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/4
18.06.2014.
u 20:39

Bezos je pokazao kako se sučelje može koristiti tako da zgrada na karti izgleda kao da izlazi iz ekrana te se pomiče s micanjem korisnika

Glasine su bile točne - Amazon je danas predstavio svoj prvi mobitel, i imat će 3D sučelje.

Fire Phone, kako se zove, ima ekran Gorilla Glass od 4,7 inča i HD-rezolucije, gumirani okvir s aluminijskim tipkama, četverojezgreni procesor od 2,2 GHz, grafičku karticu Adreno 330, 2 GB RAM-a, stražnju kameru od 13 megapiksela s lećama f/2.0 i optičkom stabilizacijom slike. Na internet se spaja Wi-Fi i 4G, a operativni sustav je na Androidu bazirani Fire.

CEO Amazona Jeff Bezos, koji je predstavio Fire Phone na posebnoj konferenciji u Seattleu, rekao je da je ova veličina mobitela kao stvorena za upotrebu sa samo jednom rukom. Kao i uspješni Amazonov tablet Kindle, ima posebnu tipku koja vlasnika spaja s korisničkom podrškom.

Fire Phone ima sučelje Dynamic Perspective koje podešava 3D sliku na ekranu da se poklapa s pogledom korisnika. Bezos je na konferenciji pokazao kako se ovaj sustav može koristiti tako da Empire State Building na karti izgleda kao da izlazi iz ekrana i pomiče se s micanjem korisnika.

Jedna od zanimljivih mogućnosti novog uređaja bit će Firefly, sustav koji pomoću kamere prepoznaje knjige, DVD-e, telefonske brojeve, CD-e, igre i slično, a preko mikrofona može prepoznati i pjesme. Svrha Fireflyja je, naravno, olakšati korisnicima da prepoznate predmete kupe na Amazonu.

Fire Phone koštat će 199.99 (32 GB), odnosno 299.99 (64 GB) dolara uz dvogodišnji ugovor kod američkog teleoperatora AT&T.

>> Stiže jaka konkurencija – Amazon počeo razvijati vlastiti smartphone

Komentara 1

AT
atHyperion
17:25 19.06.2014.

Kod nas bi ovo moglo koštati oko 2000 kn za model od 32 GB interne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije