Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA TESTU

Ford u proljeće počinje prodavati novu Fiestu

08.12.2008.
u 21:20

Svjetska ekonomska kriza pogodovat će proizvođačima koji imaju nove modele u manjim segmentima vozila. Tako slobodno možemo reći da Ford - zahvaljujući novoj generaciji Fieste, čiji je početak prodaje najavljen za prvo tromjesečje 2009., kao i novom modelu Ka - ima jake adute. Koje bi još prednosti mogle pomoći šestoj generaciji Fieste u borbi za titulu “Hrvatski automobil 2009.”, istražili smo na predlošku 1,6-litrenog modela s Titanium paketom opreme.

Simpatičan dizajn privlači i mladu i stariju publiku. Razigrani dizajn eksterijera prenesen je i u putničku kabinu. Mislimo, prije svega, na neobično izveden središnji greben, kao i obrube na instrumentnoj ploči. S obzirom na bogat paket opreme, testnoj Fiesti ne nalazimo puno zamjerki. No ipak, obloge na vratima trebale su biti izvedenije kvalitetnije. Tvrda i neugledna plastika odudara od ostalih materijala.

Još su jedan plus svakako vozne karakteristike. Vrlo je dobro podešen ovjes s preciznim mjenjačem, koji bi ipak mogao imati stupanj prijenosa više, za pohvalu. U kombinaciji s novim 1,6-litrenim Duratec Ti-VCT agregatom od 120 KS Fiesta je vrlo poželjan automobil. Vrlo dobrim voznim karakteristikama svakako pridonosi i to što je prema dosadašnjem modelu nova Fiesta 10 posto čvršća te lakša 40 kilograma.

Šesta je generacija tek neznatno narasla, što se odrazilo i na nešto veći prtljažnik, obujma 295 litara, koji se spuštanjem naslona stražnje klupe proširuje na 979 litara. Za konačnu ocjenu automobila morat ćemo ipak pričekati i konačnu cijenu.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?