Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAGLASAK

Financijski harač

15.04.2008.
u 18:26

Raspad Jugoslavije ušao je u završnu fazu onoga trenutka kada su beogradski arhitekti kaosa napravili monetarni udar na bivše republike. Držeći se čvrstog prava da svoj identitet i zajamčeni ustavno-pravni status, a napose lisnicu, jedan za drugom otimale su se republike iz ovog financijskoga ropstva. Sada se jednaka matrica nastoji primijeniti i na Hrvate u BiH.

Nisu bila dovoljna sva dosadašnja ustavno upitna, razvlašćivanja županija pa se krenulo korak dalje  oteti 150 milijuna maraka županijama, ali i općinama kako bi se zadovoljila braniteljska raja i to ponajprije ona koja je tijekom rata za Armiju ratovala. Oni će ove godine biti važna biračka mašinerija. Imajući na umu kakav je omjer branitelja, lako se može zaključiti kako će se, primjerice, iz Širokog Brijega ili Gruda uzeti milijun maraka prihoda od čega će za bivše HVO vojnike biti raspoređeno 150 tisuća maraka dok će za "borce" odlaziti 850.000.

Taj opasni zakonski presedan dolazi u vrijeme kada su prihvaćeni svi županijski i općinski proračuni. Financijski harač dio je pripremljenoga plana bošnjačkih političara za završni udarac na Hrvate. Nakon osiromašenja županija, koje bi trebale postati problem same sebi, jasno se otvara i put u ustavne promjene.


Želite prijaviti greške?