Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Zagreb: Svjetski festival animiranog filma od 25. do 30. listopada

marusic.jpg
import
09.11.2005.
u 14:46

ZAGREB - Sedamnaesti svjetski festival animiranog filma - Animafest, održava se 25. do 30. listopada u Zagrebu u organizaciji Animafesta i Koncertne direkcije Zagreb.

Predsjednik Vijeća svjetskoga festivala animiranoga filma Joško Marušić najavio je da će se na festivalu prikazati 12 dugometražnih animiranih filmova iz Hrvatske i svijeta koji će se natjecati za nagradu te sedam filmova izvan konkurencije.

Po Marušićevim riječima želja je organizatora na festivalu posvetiti pažnju europskom dugometražnom filmu koji nema šanse u utrci s visokobudžetnim američkim produkcijama na tržištima tranzicijskih zemalja.

Svečano otvorenje festivala je 25. listopada u "Cinestaru" u Branimirovoj ulici, a projekcije filmova održavat će se u kinu Tuškanac.

Zadnjeg dana festivala, 30. listopada, u kinu Tuškanac, obilježiti će se Dan hrvatske animacije, koji organiziraju Asifa Hrvatske (hrvatski ogranak Međunarodne udruge animiranih filmova), Animafest i Hrvatski filmski savez.

(Hina)


12 natjecateljskih filmova

Ove će godine tako biti predstavljeno 12 dugometražnih animiranih filmova iz Hrvatske i svijeta, uz sedam filmova izvan konkurencije, a iduće godine na programu su kratkometražni radovi.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije