Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kako ukrasti suprugu

U Litvi premijera filma po tekstu Mire Gavrana

Miro Gavran
/
17.12.2013.
u 10:14

Film je temeljen na komediji “Papučari”, a redatelj je mladi Donatas Ulvydas koji se proslavio režijom povijesnog spektakla “Tadas Blinda”

U glavnom gradu Litve Vilniusu za 20. prosinca zakazana je svečana svjetska premijera filma “Kako ukrasti suprugu”, snimljenog prema kazališnoj komediji Mire Gavrana “Papučari”.

Producent je Litl Baz Pictures iz Vilniusa. Redatelj je filma mladi Donatas Ulvydas koji se prije nekoliko godina proslavio režijom povijesnog spektakla “Tadas Blinda”, dok u glavnim ulogama nastupaju popularni i cijenjeni litavski glumci Inga Jankauskaite, Rimante Valiukaite, Giedrius Savickas i Ramunas Cicenas. Komedija počinje kada se ženi udanoj za drugog muškarca na vratima pojavi prvi muž, iznenada pušten iz zatvora jer se pokazalo da je bio nevin. Kako nema kamo, čovjek počinje živjeti sa svojom bivšom ženom i njezinim novim mužem.

Nedugo nakon premijere u Vilniusu film će zaigrati i u kinima u Americi i Europi, tako da su već dogovorene filmske projekcije u Chicagu, Londonu, Oslu, Bergenu, Kopenhagenu…

Miro Gavran dobro je poznat publici u Litvi gdje je dosad imao četiri iznimno uspješne kazališne premijere : “Sve o ženama”, “Sve o muškarcima”, “Parovi” te “Muž moje žene”.

Komedija “Papučari” kazališnu praizvedbu imala je 2007. godine u Teatru Gavran.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije