Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAGREBDOX

Razoružavajući film o ljubavi prema sestri sa sindromom Down

'lijepo mi je s tobom, znaš'
28.02.2015.
u 16:25

Snimateljica Eve Kraljević 12 godina pripremala je film o odnosu sa sestrom Majom koja je rođena s Downdovim sindromom

Jedan od najočekivanijih filmova ovogodišnjeg ZagrebDoxa domaći je "Lijepo mi je s tobom, znaš" snimateljice Eve Kraljević, koja je u svojem redateljskom debiju na intiman i duhovit način analizirala svoj odnos sa sestrom Mijom, rođenom s Downovim sindromom.

Film je pripremala čak dvanaest godina, tijekom kojih je promijenio nekoliko radnih naziva, od "Pohane cipele i kakao s lignjama" pod kojim je dobio prvi novac HAVC-a, preko "Mia, ja i kromosom viška", kako se zvao kada je 2013. godine osvojio Nagradu HBO Adria za najbolji projekt u razvoju, do finalnog "Lijepo mi je s tobom, znaš", koji možda najbolje opisuje razoružavajući sentiment sestrinske ljubavi koji se provlači kroz gorko-slatke trenutke ovog filma, podsjećajući nas na važnost često zanemarenih malih životnih radosti.

Pogledajte ga večeras u 20 sati na ZagrebDoxu, nakon čega slijedi razgovor s autoricom i njezinom sestrom.

>> Sa 16 sam se uništila i od tada svoj život gradim iznova

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije