Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U bolnici

Preminuo Pierre Brice, legendarni Winnetou

Winnetou
Foto: VL
1/2
06.06.2015.
u 12:11

Pierre Brice preminuo je u bolnici u Parizu

Francuski glumac Pierre Brice (86), poznat po ulozi popularnog indijanca Winnetoua, preminuo je u pariškoj bolnici.

Podsjetimo, u Hrvatskoj počinje snimanje nova tri filma o junaku iz romana Karla Maya. Od 1962. do 1968. na lokacijama u Hrvatskoj snimljeno je deset filmova o Winnetou, a oni su osobito u Njemačkoj postigli kultni status.

Snimanje novih filmova trebalo bi početi u kolovozu, a trajat će četiri mjeseca, na potezu od Učke i dijela Istre do Paklenice, kanjona Zrmanje i slapova Krke. Prvi dio nosit će naziv „Winnetou i njegov prijatelj Old Shatterhand" i on bi trebao „ispuniti nostalgiju prema romanima Karla Maya". Drugi dio, „Winnetou i blago Srebrnog jezera", bit će primarno zabava i pustolovina „na način Indiane Jonesa", a treći dio, „Smrt Winnetoua", još će jednom prikazati odlazak naslovnog junaka.

>> Traže se hrvatski statisti – Winnetou će se snimati na Učki, u Paklenici, kanjonu Zrmanje...

>> Winnetou se vraća u Hrvatsku!

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar BobaNova
BobaNova
13:30 06.06.2015.

Vise je napravio za Hrvatsku nego bilo koji ministar turizma, laka mu zemlja.

Avatar ankabutorac
ankabutorac
13:34 06.06.2015.

Joj...kak smo mi cure uzdisale u kinu kad smo gledale Winnetou-a...sve smo bile zacopane u njega....sada on uziva u vjecnim lovistima....

Avatar jutarnji listovi
jutarnji listovi
15:22 06.06.2015.

R.I.PBio je idol moje generacije,osobito djevojčica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije