Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
filmski festival

Poznat filmski program ovogodišnjeg DORF-a: U konkurenciji 29 filmova iz 12 država

DORF
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
17.02.2015.
u 11:01

Ovogodišnji DORF se održava od 12.-15. ožujka, a otvoriti će ga ekskluzivna europska premijera filma „Morphine – Putovanje snova“, autora Mark Shumana iz SAD

U okviru ovogodišnjeg devetog po redu Festivala dokumentarnog rock filma – DORF biti će prikazano 29 glazbenih dokumentaraca iz 12 zemalja. Svi oni biti će raspoređeni u tri programa i to u onaj regionalni, međunarodni i tajnu povijest rocka.

Ovogodišnji DORF se održava od 12. do 15. ožujka, a otvoriti će ga ekskluzivna europska premijera filma „Morphine – Putovanje snova“, autora Mark Shumana iz SAD, koji će biti i gost festivala. Toni Šarižć, član Udruge ljubitelja filma Rare, kaže kako će od 29 filmova u programu njih 18 u Hrvatskoj biti premijerno prikazano. Za film „Morphine“, kojim se otvara ovogodišnji festival, kaže kako se o radi o filmu koji govori o iznimnom američkom bendu te da se kroz film prati cijela kronologija iz perspektive članova benda i suradnika ali i kroz dnevnike koji je na turneji vodio saksofonista dana Colley. U regionalnom dijelu programa biti će prikazano ukupno 14 filmova, u međunarodnom 10, a u konkurenciji filmova tajne povijesti rocka 5. 

DORF će zatvoriti film „Izgubljeno dugme“ koji govori o legendarnom bubnjaru Bijelog dugmeta Goranu Ipi Ivandiću. Autori filma su Renato Tonković, Mario Vukadin i Robert Bubalo koji će nazočiti projekciji filma. Uz bogat filmski i popratni program novost festivala su i skrivene projekcije pod nazivom „Pronađi DORF u centru grada“. Prema riječima organizatora organizirane su dvije ekskluzivne projekcije filmova, 11. i 13.ožujka, na nepoznatim lokacijama u centru. I ove godine biti će dodijeljene razne nagrade pa će tako nagradu za životno djelo biti dodijeljena Zdenku Franjiću, prvom nezavisnom glazbenom izdavaču u Hrvatskoj i vlasniku izdavačke kuće "Slušaj najglasnije!", nekadašnjem pjevaču grupe "Loši dečki". Prosudbena komisija u sastavu Dušan Moravec, Lada Furlan-Zaborac i Krešimir Blažević odlučit će o najboljem filmu u regionalnoj konkurenciji. Treću godinu zaredom nagrada za najbolji scenarij glazbenoga filma, za koji je natječaj otvoren do 15. veljače, biti će dodijeljena u suradnji s Klasik TV-om iz Zagreba.

Projekcije filmova ovogodišnjeg DORF-a održavaju se u Vinkovcima (Gradsko kazalište Joza Ivakić i Centar znanja), Vukovaru (CineStar u trgovačkom centru Golubica Mall“) i Osijeku (Kino Urania).

>> Na DORF-u priznanja Dušanu Moravecu i Dariju Bukovskom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije