Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Projekt

Odabrano 11 domaćih talenata za 6. Sarajevo Talent Campus

SFF
Sarajevo Film Festival
06.07.2012.
u 14:30

Ukupno je odabrano 70 talenata iz zemalja jugoistočne Europe, a od domaćih predstavnika sudjeluju Jure Pavlović, Ivan Sikavica i Barbara Vekarić, Nino Kovačić, Anita Čeko i Marija Škrlec, Marta Cerovečki...

Sarajevo Film Festival objavio je selekciju sudionika 6. Sarajevo Talent Campusa, programa koji je namijenjen mladim filmašima iz zemalja jugoistočne Europe, a iz Hrvatske su odabrali 11 mladih hrvatskih filmaša – redatelje Juru Pavlovića, Ivana Sikavicu i Barbaru Vekarić, filmskog kritičara Ninu Kovačića, scenaristice Anitu Čeko i Mariju Škrlec, glumice Martu Cerovečki i Sanju Milardović i producente Vanju Jambrović, Moranu Mitić i Luku Venturina. Izborna komisija festivala ukupno je odabrala 70 sudionika iz Armenije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Grčke, Gruzije, Hrvatske, Mađarske, Makedonije, Moldavije, Rumunjske, Slovenije, Srbije i Turske.

Cilj projekta,  nastalog u suradnji s Međunarodnim filmskim festivalom u Berlinu i Berlinale Talent Campusom, jest povezati mlade filmske profesionalce iz jugoistočne Europe s etabliranim filmskim profesionalcima, informirati ih i upoznati s regionalnom i međunarodnom filmskom industrijom. Tijekom sedmodnevnog programa mladi filmski profesionalci imaju priliku razmijeniti svoje stavove i ideje.

Sarajevo Talent Campus održava se od 7. do 14. srpnja i u svom šestom izdanju nastavlja s kvalitetnim programom kao i prethodnih godina kada je kao predavače ugostio Darrena Aronofskog, Aidu Begić, Nurija Bilgea Ceylana, Juliette Binoche, Stevea Buscemija, Brunu Dumonta, Michaela Fassbendera, Morgana Freemana, Terryja Georgea, Jeremyja Ironsa, Semiha Kaplanoğlu, Charliea Kaufmana, Ademira Kenovića, Čedomira Kolara, Mikea Leigha, Leona Lučeva, Branka Lustiga, Samuela Maoza, Anamariu Marincu, Michaela Moorea, Gaspara Noéa, Alexandera Paynea, Corneliua Porumboiua, Jima Sheridana, Stellana Skarsgårda, Kevina Spaceya, Danisa Tanovića, Bélu Tarra, Wima Wendersa, Pjera Žalicu, Jasmilu Žbanić te mnoge druge uspješne filmske profesionalce.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije