Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOKUART

Neponovljivi 'Gangster' do suza nasmijao bjelovarsku publiku

bjelovar,dokumentarci (1)
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/6
06.10.2013.
u 13:32

Publika će ocjenjivanjem filmova proglasiti pobjednika festivala, odnosno film koji će osvojiti prestižni Grand prix

Hrvatskom premijerom nizozemskog filma \"U vrtlogu plesa\", te fantastičnom dokumentarnom komedijom \"Gangster te voli\" u Bjelovaru su otpočeli sedmodnevni 8. Dani dokumentarnog filma u organizaciji Udruge za promicanje kulture DOKUart, a koji se uz BOK fest svrstavaju u najveću godišnju kulturnu manifestaciju. Kako i dolikuje događaj je otpočeo na veličanstven način uz brojne goste i iznenađenja. Nakon dojmljive izložbe \"Camera obscura\" autorice Zlate Medak u Foto klubu, sve je bilo spremno za podizanje zavjesa 8. DOKUarta, a koji je svečano na osebujan način, samo kako to on zna, otvorio poseban gost festivala, nadaleko poznati glumac Bogdan Diklić.

Nakon upoznavanja s 3D naočalama i salvi smijeha oraspoložena publika je popričala s autorima \"Gangstera\" Nebojšom Sljepčevićem i Vanjom Jambrović, doznavši sve detalje vezane uz glavne likove, a ista će praksa vrijediti i sve ostale dane DOKUarta koji i ove godine pršti najboljim svjetskim dokumentarističkim ostvarenjima odabranim od strane nepogrješive selektorice Rade Šešić.

- O kakvoj je ponudi riječ najbolje svjedoči podatak da je 14 uvrštenih filmova osvojilo čak 110 svjetskih nagrada na prestižnim svjetskim festivalima. Bolja preporuka od ovoga ne treba – istaknula je Rada Šešić, dodavši kako ovogodišnji DOKUart krase tri riječi, inspirativnost, inovativnost i istinitost.

Nadalje o Grand Prixu festivala odlučit će publika ocjenjivanjem filmova. Do 11. listopada uz redovnu ponudu filmova, Bjelovarčani će moći uživati i u popratnim sadržajima, poput neobičnog pokretnog kina u DOKUart autobusu, te radionicama, književnoj večeri, dok će neizostavni dodatak biti i DOKUart na selu koji će ove godine posjetiti susjednu općinu Kapelu.

>> U Požegi prikazan dokumentarni film \'Lov na Gotovinu\'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije