Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
igra prijestolja

Koncentrirajte se! Nikada više toliko paralelnih priča

igre prijestolja
Foto: PR FOTO
1/2
26.04.2016.
u 08:53

Da nije sve baš tako crno, scena je u kojoj Sansu i Theona spašavaju Brienne i Podrick

Prvo i osnovno, Jon Snow je mrtav. Eno ga, leži već na početku prve epizode šeste sezone “Igre prijestolja” mrtviji od čavla. I time je ujedno riješena najveća misterija “Igara prijestolja”. U intermezzu se na društvenim mrežama raspravljalo hoće li ga scenaristi nekako oživjeti.

Unatoč prizorima iz prve epizode neki i dalje nagađaju da hoće, no tako ni po čemu zasad ne izgleda. Iako, u Crnom je zamku Noćne straže i Snowu sklona čarobnica Melisandre za koju se čini kako bi mogla odigrati još malo značajniju ulogu ove sezone. Pokazala je svoje drugo, doriangrejovsko lice, dajući tako nešto za naslutiti.

Da nije sve baš tako crno, scena je u kojoj Sansu i Theona spašavaju Brienne i Podrick. Konačno malo sreće i za jedno i za drugo, dvoje koji su dosad najviše propatili. No, da ne kvarimo više doživljaj onima koji prvu epizodu još nisu pogledali. Iako šesta sezona ni po čemu neće razočarati fanove i unatoč tome što ima malo dodirnih točaka s književnim originalom (novu knjigu još, naime, čekamo), nismo toliko impresionirani kao početkom pete sezone.

Nije tako vizualno atraktivna, sjećamo se još dobro kadrova i naših lokacija na kojima se “Igra prijestolja” snimala. Jedina je doista, na onaj krvavi način, šokantna scena obračun u Dorneu koji će, čini se, dobiti na važnosti. Čini se da su scenaristi ovog puta pribjegli drugačijoj taktici pa nagovijestili kako će ova sezona biti možda i najslojevitija dosad. Bit će rata, samo što će vojsku Stannisa Barratheona zamijeniti vojska Dornea, a Lannisteri će nastaviti raditi ono što rade najbolje – osvećivati se svima.

Jamstvo da ćemo vidjeti skandalozno nasilne scene već je tu. Jasno, Daenerys Targaryan u svoj je svojoj ljepoti još ovdje. Kako stvari stoje, gledajući šestu sezonu morat ćemo se i te kako koncentrirati.•

>> Premijera VI. sezone kultne HBO serije „Igra prijestolja “

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije