Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMINUO GLUMAC

JJ Murphy umro samo 4 dana nakon početka snimanja 'Igre prijestolja'

Igra prijestolja
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
12.08.2014.
u 08:59

Kreatori serije rekli su da neće tražiti novog glumca za lik Ser Denysa Mallistera

Sjevernoirski glumac JJ Murphy iznenada je preminuo u petak u dobi od 86 godina, prenosi Independent.

Murphy je umro samo četiri dana nakon što je snimio prve scene za seriju "Igra prijestolja", čija se peta sezona snima u njegovoj domovini. Kreatori serije D. B. Weiss i David Benioff rekli su da neće tražiti novog glumca za lik Ser Denysa Mallistera.

- Bio je divan čovjek i najbolji mogući Denys Mallister. A sada je njegova smjena završila - rekli su Weiss i Benioff.

Murphy se također trebao pojaviti u visokobudžetnom vampirskom filmu "Dracula Untold" u režiji Garyja Shorea, i to u ulozi seoskog starješine.

 

Murphy će ipak ostati najpoznatiji kao kazališni glumac. Godinama je radio u Lirskom kazalištu u Belfastu, gdje je pomogao formirati glumce kao što su Liam Neeson i Ciaran Hinds. Bio je i dugogodišnji član glumačkog sindikata Equity.

- Njegova strast prema kazalištu, dobrobiti i razvoju glumaca uvijek je bila prisutna - rekla je glumica i kolegica iz Equityja Maggie Cronin.

>> Okupirana gradska vijećnica: I turisti na audiciji za "Igru prijestolja"

>> I hrvatski političari prijavili se za statiranje u Igri prijestolja

Komentara 1

Avatar Ironman0105
Ironman0105
08:30 13.08.2014.

umrla je L. Bacall, O tome djeca koja prepisuju internet ne znaju niti razumiju nista. A pisu o ovakvim petparackim glumcima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije