Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
završen 19. sff

Glavna nagrada Gruzijcima, posebno priznanje A. Oremoviću!

arsen oremović
Večernji list
24.08.2013.
u 21:40

S nagradom se iz Sarajeva vraća i Večernjakov novinar i kritičar Arsen Oremović. Njegov dokumentarni film ''U braku sa švicarcem“ osvojio je nagradu u vrijednosti od 3000 eura za dokumentarac koji se bavi ljudskim pravima

Gruzijski film ''U procvatu'' dobitnik je glavne nagrade 19. Sarajevo Film Festivala (SFF) koji je večeras završen u glavnom gradu BiH. Stručni ocjenjivački sud kojim je predsjedao bosanskohercegovački oskarovac Danis Tanović odlučio je da ''Srce Sarajeva“ za najbolji igrani film ponese ostvarenje redateljskog dvojca Nane Ekvtimishvili i Simona Grossa. 

Glavne glumice u ovom filmu, Lika Babluani i Mariam Bokeria, podijelile su glavni nagradu za najbolju žensku ulogu, dok je Bogdan Diklić proglašen za najboljeg glumca i to za ulogu u filmu Bobe Jelčića ''Obrana i zaštita“. Jelčićev film dobio je i specijalno priznanje žirija Natjecateljskog programa - igrani film.

''Srce Sarajeva“ za najbolji kratki film pripalo je rumunjskom filmu "Sjena oblaka" Radua Jude, dok je najbolji dokumentarac ovogodišnjeg SFF-a austrijski film "Sickfuckpeople", Juryja Rechinskog. S nagradom se iz Sarajeva vraća i Večernjakov novinar i kritičar Arsen Oremović. Njegov dokumentarni film ''U braku sa švicarcem“ osvojio je nagradu u vrijednosti od 3000 eura za dokumentarac koji se bavi ljudskim pravima. Oremovićev, kao i film ''Pacijent“ drugog Večernjakovog novinara, Zdenka Jurilja, izazvali su veliku pozornost na ovogodišnjem SFF-u.

>>Ovacije za filmove "Pacijent" i 
"U braku sa švicarcem"

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije