Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TOUCH ME

Festival hedonizma pokušat će razvedriti posjetitelje

11.12.2008.
u 10:19

I Zagreb se može pohvaliti sve bogatijom kulturnom scenom, a jedan od noviteta jest međunarodni festival "Touch me", s podnaslovom "Feel Better", što bi u prijevodu na hrvatski značilo “Osjećaj se bolje!”. Postavlja se pitanje zašto takav, na prvi pogled trivijalan podnaslov, ali pravi odgovor leži u tome da je tema festivala vezana uz imperative sreće, užitka i hedonizma.

I kako organizatori festivala, kustoska udruga “Kontejner” naglašava, gore navedena tema ovogodišnjeg festivala temelji se na paradigmama koje tumače da se u suvremenom društveno-političkom sustavu pitanje stabilnosti i kontrole premjestilo s područja moći i represije na područje sreće i zabave. I upravo zbog toga, tvrde, “Kontejnerovci” danas se polazi od teze da je biti tužan, nesretan, depresivan ili pak nezainteresiran ekvivalent s biti društveno neprihvatljiv.

Kako najavljuju organizatori, na ovome petodnevnom istraživanju užitka s fokusom na umjetnost na sjecištu tehnologije i znanosti bit će doista svega. Moći će se vidjeti recepti molekularne gastronomije, takozvane tehno-emotivne kuhinje, zatim će se moći probati razno-razne kulinarske delicije, bit će tu i robota koji toče viski i miješaju piće baš po ukusu posjetitelja, a ostanete li bez zraka od svih tih eksponenata, moći ćete otići do oxygen bara, gdje ćete u neograničenim količinama moći konzumirati kisik.

Dio će radova na festivalu pokušati razvedriti posjetitelja, ubaciti ga u stanje kratkotrajnog hedonizma i pružiti mu razne vrste senzualnih, seksualnih, gastronomskih užitaka. Neizostavni su također osvrti na fenomene koji nam nude čovjeka-potrošača društveno kontroliranog barometrom sreće i postignuća.

Program festivala, u kojem sudjeluje dvadesetak umjetnika iz Velike Britanije, Austrije, Nizozemske, Amerike, Norveške, Srbije, Japana i Hrvatske, sastoji se od multimedijalne izložbe, preformansa, simpozija te filmskih projekcija, a sve to moći ćete vidjeti od 19. do 23. prosinca u prostorima Studentskog centra.

Želite prijaviti greške?