Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZVJEŠTAJ UŽIVO Hrvatska protiv Islanda upisala možda odlučujuću pobjedu za plasman u polufinale EP-a

Fenomenalni Balić za novu pobjedu Hrvatske

ep-balic-txt.jpg
import
01.02.2006.
u 17:58

Uspješno je završila možda odlučujuća utakmica Hrvatske rukometne reprezentacije za plasman u polufinale Europskog oprvenstva koje se igra u Švicarskoj. Naš današnji protivnik u St. Gallenu bio je Island, a pakleni su pobijedili sa 29:28 (13:13). Ni danas nije moglo bez drame, iako smo pred kraj imali četiri razlike.

Danas smo igrali za nijansu lošije nego jučer protiv Danske, no tu su vanserijski igrači poput Ivana Balića koji mogu sami riješiti utakmicu. Metličić i Džomba nisu bili na razini, ali tu su bili Ivano i Lac. Balić osam, Lacković devet, Šola 11 obrana. Kod čvrstih Islanđana Sigurdsson i Stefansson po osam golova, vratari petnaest obrana.

Situacija na vrhu tablice skupine 2 sada je komplicirana, a nama je pobjeda bila nužna za plasman među prve dvije momčadi koje idu u polufinale. Ranije danas Rusija je sa 29:21 pobijedila SCG pa su na čelu skupine Rusija i Hrvatska sa šest te Island sa pet bodova. Danska i Norveška igraju u 20.15 sati.

Sutra u 15.45 igramo protiv otpisane Srbije i Crne Gore, a kalkulacijama nema mjesta.

Island nije rukometna velesila, ali su vrlo dobra reprezentacija koja može iznenaditi svakoga. Jučer su nadigrali Ruse rezultatom 34:32. Njihovi vratari su iz islandske lige, a svi ostali igrači su "stranci". Stefansson je suigrač našeg Metličića u Ciudad Realu, a svi ostali igraju u Njemačkoj. S Islandom smo igrali i na OI u Ateni, a pakleni su na putu do zlata slavili sa 34:30.

Kao i jučer, igralo se u dvorani Kreuzbleiche u St. Gallenu. Među 3.000 gledatelja bilo je i dosta naših bučnih navijača. Sudili su Francuzi Buy i Bord.

IZ MINUTE U MINUTU:
Hrvatska - Island 29:28

'1 - Prvi napad imaju Islanđani. Naši griješe u obrani, a Island vodi 1:0.

'3 - Balić postiže svoj prvi pogodak, a Hrvatska okreće rezultat u svoju korist. 2:1.

'10 - Igra se gol za gol, a Hrvatska lovi prednost. Lacković se podigao i još jednom izjednačio - 4:4.

'12 - Imali smo priliku za vodstvo. Islanđani su pogodili vratnicu, Hrvatska je bila u napadu, no prigoda je propala. Island je opet poveo. 4:5.

'18 - Pero Metličić je jučer imao svoj dan, ali danas nije tako. Nervozan je, bez preciznosti u napada. Nakon što je Island došao na dva razlike, zbog prigovora je isključen. Island je s igračem više povisio na 9:6. Červar zove time-out.

'20 - Nakon prve trećine utakmice Island je u zasluženom vodstvu. Igraju obranu 5-1 s prelaskom na 4-2, s tim da je uvijek pokriven Balić. S druge strane, naša obrana nije toliko pokretljiva kao protiv Danske, što Islanđani dobro koriste. Rezultat je 10:8 za Island.

'24 - Metličić ipak zabija svoj drugi gol danas, a Hrvatska nekako drži priključak. Još jedna kontra Balića i rezultat je izjednačen - 11:11.

'27 - Isključen je Sulić, ali Island ne koristi igrača više. Balić je u kontri za vodstvo pogodio vratnicu, a Islanđani opet griješe. Ali, s igračem manje Lac postiže peti gol. 13:12 za Hrvatsku.

'28 - Drugo isključenje za Metličića. Island ima sedmerac, ali Šola skida! Imali smo priliku za dva razlike, no Lackoviću je suđen prekršaj u napadu.

'30 - Nakon još jednog gola Islanđana, do kraja prvog dijela rezultat se nije mijenjao. Hrvatska i Island na odmor su otišli izjednačeni. Činjenica je da možemo bolje, no opet nam nedostaje napad s krila (Džomba nula golova), Islanđani odlično zatvaraju taj dio. Najbolji kod Hrvatske zasad Lacković sa šest, a kod Islanđana Gudjonsson sa četiri gola.

'32 - Prvi napad ima Hrvatska, a stvar u svoje ruke uzima Balić. Odmah nakon vodstva naši griješe u obrani. Novo izjednačenje - 14:14.

'35 - Vodstvo Hrvatske od dva razlike. 17:15.

'39 - Novo vodstvo od dva razlike. Balić za Sulića i rezultat je 18:16. Igramo obranu 6-0, s povremenih 5-1. Čini se da Ivano Balić počinje igrati svoju utakmicu. Osjeća da je danas njegov dan.

'41 - Loše razdoblje Hrvatske. Island s dva gola u nizu izjednačuje, a Sulić zarađuje drugo isključenje. 18:18.

'45 - Island ima priliku otići na plus dva, no umjesto gola dobijaju kontru Hrvatske i gol Šprema za 20:20.

'47 - Zbog namjernog igranja nogom, treće isključenje za Metličića, to je prvi crveni karton za Hrvatsku na ovom prvenstvu. Zamijenit će ga Buntić.

'49 - Dugo nema pogotka. Čudna sudačka odluka - obostrano isključenje zbog potezanja na crti. Kod nas je isključen Vori, ali naš napad golom s krila završava Horvat. 21:20 za Hrvatsku, Balić briljira.

'51 - Island ima čak dva igrača manje, a Hrvatska sedmerac, no Džomba nije precizan. Srećom, sljedeći napad smo iskoristili. Balić je prvo ukrao loptu, a zatim pogodio za 22:21.

'53 - Dolazimo na dva razlike, ali Horvat je zbog igranja nogom isključen. Islanđani brzo zabijaju za 23:22.

'25 - Velike rupe u obranama rezultiraju sa četiri pogotka u dvije minute. 25:24 za nas.

'57 - Imamo dva razlike, napad i igrača više. A Balić još jednom ide do kraja! 27:24 za Hrvatsku!

'58 - Šola upisuje još jednu obranu, Hrvatska ima napad. Fenomenalni Balić navlači na sebe igrača, pa dodaje samom Suliću na crti. 28:24, na korak smo do pobjede!

'59 - Ne može bez drame! Island je brzo smanjio na 28:25, Lacković je bio brzoplet, a Island je postigao još jedan gol. U međuvremenu su isključeni Horvat i Sulić (treće isključenje) pa Island kod 28:26 i 70 sekundi prije kraja ima napad za minus jedan.

'60 - Balić krade tu loptu, ide u kontru i zarađuje sedmerac. Džomba pogađa za 29:26. Islanđani ubrzo smanjuju na 29:27. Hrvatska ima napad, a Červar zove time-out.

'60 - Iako nismo realizirali napad, sve za što su Islanđani imali vremena je postići jedan gol. Hrvatska pobjeđuje 29:28.


Hrvatska - Island 29:28

HRVATSKA: Šola, Blažičko; Sulić 3, Balić 9, Lacković 9, Čupić, Vori 1, Dominiković, Džomba 1 (1), Horvat 1, Goluža, Šprem 1, Špoljarić, Metličić 3, Buntić 1
ISLAND: B. Gudmundsson, H. Gudmundsson, Pettersson, Stefansson 8, S.Gudjonsson 4 (1), Gunnarsson 2, Atlason 3, G.Sigurdsson 8, Svavarsson, S.Sigurdsson, Eggertsson, Olafsson, Hallgrimsson 1, Holmgeirsson 2
SEDMERCI: Hrvatska 2 (1), Island 2 (1)
ISKLJUČENJA: Hrvatska 22 minute, Island 12 minuta


Ostali rezultati

Skupina 1: Njemačka - Slovenija 36:33, Francuska - Poljska 31:21, Španjolska - Ukrajina 31:29
Skupina 2: Rusija - SCG 29:21, Danska - Norveška 35:31

Želite prijaviti greške?