Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRATEŠKA SURADNJA Atlantic Grupa i Agrokor sklopili ugovor

Farmacijine ljekarne u Konzumu

12.11.2008.
u 11:52

Farmacia će nakon današnjeg potpisa strateških partnera biti podstanar u Konzumovim prodavaonicama. Naime, Agrokor i Atlantic Grupa sklopili su Ugovor o strateškoj suradnji kojim se Atlantic Grupi daje mogućnost zakupa lokacija predviđenih za otvaranje ljekarna ili specijaliziranih trgovina lijekovima koji se mogu kupiti bez recepta i dodacima prehrani u sklopu poslovnog sustava Konzum, piše u službenom priopćenju.

Suradnja počinje preuzimanjem pet zakupa u kojima će se organizirati specijalizirane trgovine lijekovima bez recepta i dodacima prehrani koje posluju u sklopu Agrokorova maloprodajnog lanca.

Konzum u vlasništvu Agrokora najveći je maloprodajni lanac s razvijenom mrežom prodavaonica, a Atlantic Farmacia u vlasništvu Atlantic Grupe upravlja najvećim privatnim lancem ljekarna u zemlji. Od početka godine do danas Atlantic je u ljekarničkom lancu Farmacia ostvario godišnji promet veći od 250 milijuna kuna u 34 ljekarničke jedinice. Konzum je pak s više od 650 prodavaonica u svim krajevima Hrvatske vodeći nacionalni maloprodajni lanac u kojemu dnevno kupuje više od 600.000 potrošača.

Novi ugovor o strateškoj suradnji dviju kompanija platforma je za daljnji kvalitativni razvoj i diverzifikaciju poslovanja Konzuma i Atlantic Farmacije, a predstavlja također sustav za nadogradnju i razvoj ljekarničke djelatnosti, tvrdi se u priopćenju.


Ključne riječi

Želite prijaviti greške?