Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Facebook dosuđena odšteta od 873 milijuna dolara zbog neželjenih e-mailova

03.12.2008.
u 12:50

S popularnošću Facebooka, društvene stranice čiji broj korisnika vrtoglavo raste, u posljednjoj je godini porastao i broj neželjenih masovnih poruka koje šalju uglavnom oglašivači. No, takvom bi oglašavanju mogao uskoro doći kraj nakon što je tvrtka dobila pravnu bitku protiv tvrtke Atlantis Blue Capital, koja Facebooku zbog neželjenih masovnih poruka mora isplatiti 873 milijuna američkih dolara.

Oglasi ove tvrtke sadržavaju obavijesti o proizvodima kao što su "legalna marihuana", proizvodi za povećanje muških spolovila i slično.

Tužba je podignuta na temelju zakona koji, između ostalog, zabranjuje netočne ili zavaravajuće elektronske poruke. Adam Guerbuez, vlasnik tvrtke Atlantis Blue Capital, poruke je slao s lažnih profila na Facebooku sustavom za slanje poruka na toj stranici.

Ranije ove godine sličnu su tužbu dobili vlasnici društvene stranice MySpace, i to u vrijednosti od 230 milijuna dolara u sporu protiv zloglasnog pošiljatelja neželjenih masovnih poruka poznatog pod imenom Sanford "Spamford" Wallace u ožujku ove godine.

(NaM)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?