Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Turski izbornik

Terim: Budemo li imali dobar početak s Hrvatskom prolazimo dalje

Fatih Terim
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
08.06.2016.
u 19:58

Imamo tešku skupinu. Španjolska je aktualni europski i bivši svjetski prvak. Hrvatska je mlada momčad s iskusnim trenerom, a Češka je nepredvidiva - izjavio je Terim

Izbornik turske nogometne reprezentacije Fatih Terim (62) rekao je kako Hrvatska ima mladu momčad s iskusnim trenerom pa ako Turci u toj prvoj utakmici ostvare dobar rezultat mogu proći u iduću fazu natjecanja.

- Imamo tešku skupinu. Španjolska je aktualni europski i bivši svjetski prvak. Hrvatska je mlada momčad s iskusnim trenerom, a Češka je nepredvidiva - izjavio je Terim u razgovoru objavljenom u španjolskim sportskim novinama Marca. "Moramo naporno raditi da prođemo u iduću fazu. Budemo li imali dobar početak protiv Hrvatske mislim da možemo to ostvariti", dodao je.

Hrvatska i Turska igraju u nedjelju u Parizu čime otvaraju svoj put na Europskom prvenstvu u Francuskoj.

- Turska ima potpuno novu momčad s mladim igračima. Moji nogometaši znaju da su kod kuće velika očekivanja no već su pokazali karakter u kvalifikacijama. Borit će se do posljednje minute - poručio je Terim.

Turska je na Europskom prvenstvu 2008. u Austriji i Švicarskoj izbacila Hrvatsku u četvrtfinalu, a zatim ispala u polufinalu od Njemačke.

- Zašto opet ne bi smo došli do polufinala? Imamo potencijal - ističe Terim.

Turska je prije osam godina izjednačila protiv Hrvatske u posljednjoj sekundi produžetka a onda slavila boljim izvođenjem jedanaesteraca.

- Čini se da je to bila sreća. Ali za imati ju potrebno se boriti. Turska se nikada ne predaje, to nosi u svojim genima - rekao je Terim također upitan i o svom ponašanju na klupi.

- Ne mogu skrivati svoje osjećaje, ne mogu kontrolirati što snimaju kamere. Takav sam. Nekada se pogledam i pomislim da je to moje ponašanje nekada nepotrebno no ne mogu ga promijeniti - napomenuo je.

Turska je u kvalifikacijama igrala u skupini s Češkom i Nizozemskom, trećom reprezentacijom na prošlom Svjetskom prvenstvu, koja je na kraju ispala.

- Nakon tih kvalifikacija osjećam se dobro. Za prolazak smo se izborili u zadnjem kolu, sviđa nam se tenzija. Pokazali smo karakter. Imali smo doduše i malo sreće no zaslužili smo ju. Pobijedili smo snažne momčadi poput Nizozemske ili Islanda kod kuće - rekao je.

Napominje kako je snaga Turske u kolektivnoj borbi.

- U teškim utakmicama smo pokazali da smo dobri. Nitko nas ne može zaustaviti kada se borimo. Bude li tako možemo doći daleko. Moguće je da toliko mladih igrača u našoj momčadi nije prednost no Nihat, Tuncay i Tumer pomažu tim mladićima kako bi bili bolji. Arda Turan je također dostupan za sve - rekao je. 

- Volimo napadati, kao što svi znaju. No priznajem, u nekim utakmicama nam nedostaje strpljenja - kazao je Terim.

Njegovi favoriti za osvajanje Eura su Španjolska, Njemačka i domaćin Francuska. Upitan hoće li biti izbornik Turske i nakon Europskog prvenstva rekao je:

- Ne mogu govoriti o onome što će biti nakon Eura. Imam ugovor na dugo razdoblje i sretan sam što sam turski izbornik. Volim ovakve turnire a za dalje ćemo vidjeti. Nitko ne može znati što će se dogoditi - zaključio je turski izbornik.

>>Terim ne brani post svojim igračima

Komentara 1

KR
krščanin2
21:21 08.06.2016.

Najbolje vam je da odustanete

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije