Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skupina B

Džokeri s klupe donijeli Engleskoj pobjedu protiv Velšana

Engleska vs. Wales
Foto: Reuters
1/32
16.06.2016.
u 17:03

Kada se činilo da će utakmica završiti bez pobjednika, na scenu je stupio Sturridge. U drugoj minuti sudačke nadoknade Liverpoolov napadač najbolje se snašao u šesnaestercu Walesa i pospremio loptu u donji desni kut velškog gola.

Engleska i Wales danas su igrali po 102. puta i bila je to sigurno jedna od najuzbudljivijih utakmica na Euru do sada. 

Već je u sedmoj minuti Engleska je mogla i trebala doći u vodstvo. Adam Lallana sjajno je projurio po desnoj strani i uputio odličnu loptu za Raheema Sterlinga koji je s desetak metara trebao postići pogodak, ali loptu šalje visoko iznad vrata Hennesseya. 

Izgledne prilike nije bilo sve do 26. minute kada Englezi ponovno napadaju, ali ovoga puta nakon prekida. Kapetan Engleske Wayne Rooney uputio je odličan centaršut u peterac Velšana i pronašao Garyja Cahilla, ali branič Chelsea loptu glavom šalje točno u dobro postavljenog Hennesseya. 

U 36. minuti slična situacija. Ovoga je puta iz kornera Rooney pronašao suigrača iz Manchester Uniteda Chrisa Smallinga, ali on loptu šalje malo pokraj desne vratnice. 

Velšani tijekom cijelog susreta nisu uputili ni jedan udarac u vrata Joea Harta, ali onda je u 42. minuti nastupio Gareth Bale. Zvijezda Real Madrida s 30-ak metara iz slobodnog udarca uputila je lukav udarac koji je završio u engleskoj mreži. Na licu vratara Manchester Cityja moglo se vidjeti da je razočaran pogotkom koji je primio jer je mogao i možda trebao bolje reagirati.

Na odmor se otišlo s minimalnom prednošću Velšana, ali drugo poluvrijeme donijelo je preokret rezultata zahvaljujući igračima koji su ušli u nastavku igre. Harryja Kanea zamijenio je Jamie Vardy, a Sterlinga Daniel Sturridge

Upravo je Vardy bio autor izjednačujućeg pogotka, a Sturridge asistent. Napadač Liverpoola poslao je izvrsnu loptu u protivnički šesnaesterac gdje je branič Walesa Ashley Williams glavom spušta napadaču Leicestera i mirno zabija svoj četvrti pogodak za Englesku u pet nastupa. 

Kada se činilo da će utakmica završiti bez pobjednika, na scenu je stupio Sturridge. U drugoj minuti sudačke nadoknade Liverpoolov napadač najbolje se snašao u šesnaestercu Walesa i pospremio loptu u donji desni kut velškog gola. 

Tako su Englezi ostvarili prvu pobjedu na ovogodišnjem Euru i popeli se na prvo mjesto skupine D s četiri boda. Velšani su se ovim porazom preselili na treće mjesto i u zadnjoj će utakmici grupne faze morati ostvariti pobjedu protiv Rusa ako žele biti sto posto sigurni da će nastaviti natjecanje. Englezima je, s druge strane, preostala utakmica protiv Slovačke. 

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

>> Protiv Češke neće biti lako stvarati prilike

Ključne riječi

Komentara 1

AN
anarhija
17:21 16.06.2016.

jeo vas konj igro sam x

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije