Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zakon unije

Sudar pokretnih stuba s avionom nije razlog da aviokompanija ne plati odštetu za kašnjenje

'26.08.2013., Zracna Luka Dubrovnik, Cilipi - Zrakoplov njemacke aviokompanije Condor na letu iz Egipatske Furgade prema Frankfurtu oko 16 i 30 sati prisilno je sletio na dubrovacki aerodrom sa 204 pu
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
26.11.2014.
u 00:14

Aviokompanija Condor pravdala se da je jedan let kasnio šest sati jer su stube udarile u krilo i oštetile ga...

Na temelju prava EU zračni prijevoznici dužni su isplatiti odštetu putnicima u slučaju otkazivanja leta ili kašnjenja dužeg od tri sata.

Međutim, zračni prijevoznik oslobođen je te obveze ako može dokazati da su postojale izvanredne okolnosti koje se nisu mogle izbjeći. Što je to izvanredna okolnost? Sud EU u petak je donio zanimljivu presudu u kojoj tvrdi da sudar putničkih pokretnih stuba sa zrakoplovom nije izvanredna okolnost.

Aviokompanija Condor pravdala se da je jedan let kasnio šest sati jer su stube udarile u krilo i oštetile ga. No, putnici koji su tužili Condor dobili su spor i odštetu.

>>Njemačka će ipak dopustiti frakiranje i biti neovisna o ruskom plinu

>>Nadzor europskih granica na moru

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije