Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za barem još tri godine

Slovenija namjerava produžiti ograničenje zapošljavanja hrvatskih radnika

radnik
Foto: Ilustracija: Marko Jurinec/PIXSELL
21.05.2015.
u 10:18

Nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju 1. srpnja 2013. godine, Slovenija je uvela dvogodišnje prijelazno razdoblje u kojem hrvatski državljani na tržištu rada ostaju izjednačeni s državljanima država koje nisu članice Unije poput Bosne i Hercegovine i Srbije.

Slovenija namjerava produžiti ograničenje zapošljavanja hrvatskih radnika za barem još tri godine, javlja dnevnik.si.

Naime, nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju 1. srpnja 2013. godine, Slovenija je uvela dvogodišnje prijelazno razdoblje u kojem hrvatski državljani na tržištu rada ostaju izjednačeni s državljanima država koje nisu članice Unije poput Bosne i Hercegovine i Srbije.

Ograničenje ističe za nešto više od mjesec dana, a Slovenija ga lako u skladu sa zakonodavstvom Europske unije može produljiti za tri godine pa zatim još za dvije, piše dnevnik.si.

Prema neslužbenim informacijama slovenskog Dnevnika, Slovenija to namjerava učiniti jer se unatoč poboljšanju gospodarske klime i dalje suočava s visokom stopom nezaposlenosti te bi priljev hrvatskih radnika imao negativan utjecaj na slovenske tražitelje posla.

>> Njemačka bi mogla zadržati zabranu zapošljavanja hrvatskih radnika

>> Slovenija dvije godine ostavlja radne dozvole za Hrvate!

Komentara 9

TO
tolitol
12:03 21.05.2015.

Ova me je odluka pošteno nasmijala. Slovenci u stilu one bosanske, vidjela žaba da se konj potkiva pa i ona podigla nogu. U stilu Hrvati samo što ne navale kako bi radili za jedva 30 posto veću plaću, a već na dva sata od Zagreba u Austriji mogu zarađivati i više nego dvostruko više.

MA
marko1961
09:13 22.05.2015.

Ma i njima treba uvesti kvotu u naredne tri godine koliko ih moze doci na nase Jadransko more.

SL
shooshko.luka
11:03 21.05.2015.

bas placemo sto se ne mozemo u dezeli zaposliti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije