Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijedlog iz Belgije

Sloboda kretanja samo za bogate?

Belgija
Foto: Deutsche Welle
25.02.2014.
u 08:50

Godine 2013. iseljeno je više građana EU-a nego ikad ranije.

Jedna belgijska političarka odlučila je zaštititi socijalni sustav svoje države od siromašnih doseljenika iz drugih zemalja članica Europske unije. Smatra kako nezaposleni Europljani ne smiju biti na teret socijalnoj državi.

Međutim, pravo na rad u svim zemljama članicama jedan je od stupova Unije. Svaki njezin građanin smije tri mjeseca tražiti posao u bilo kojoj od država članica. Onaj tko ga uspije pronaći, dobiva dozvolu za trajni boravak. U protivnom slijedi izgon.

Praksa je to koja se u Belgiji sve češće koristi. Godine 2013. iseljeno je više građana EU-a nego ikad ranije.

Komentara 5

PK
prijebnik.kurac
12:00 25.02.2014.

EU je skrojena samo za bogate a u njoj vlada DIKTATURA KRUPNOG KAPITALA!!!

K1
k1milica
10:59 05.03.2014.

eu je dobra za bogate... bogatima je u tom smislu svugdije dobro

DZ
dzukaficuka
10:43 25.02.2014.

Pocelo je pocelo gotovo je gotovo.Esi ju videl samo sloboda kretanja za Zapadnu Euvropu.Ako ovi nasi Politicari se ne probude crno nam se pise ovi ce to i u ciniti.Nema slobode kretanja nema slobodne Trgovine i to je to.Pa vi i dalje kupujte Reno Opel Mercedes itd Majmuni jedni.Ovo je pitanje dana kad ce se ovo dogoditi EU i NATO nam uopce nisu trebali Sanader je samo za te svari zasluzijo Dozivotni Zatvor za podpisivanje tih ugovora.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije