Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBJEGLIČKA KRIZA

Šef njemačkog policijskog sindikata traži ogradu na granici

izbjeglice
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
18.10.2015.
u 12:48

Ako zatvorimo svoje granice na ovaj način Austrija će također zatvoriti granicu sa Slovenijom, rekao je Wendt

Šef njemačkog policijskog sindikata pozvao je na gradnju ograde na granici kako bi se zaustavio priljev migranata, prenosi Deutsche Welle.

Rainer Wendt rekao je u intervjuu za Welt am Sonntag da su mjere poput gradnje ograde duž granice s Austrijom ključne za ozbiljnu graničnu kontrolu. Rekao je da bi taj potez izazvao lančanu reakciju u drugim europskim zemljama izloženima priljevu migranata.

- Ako zatvorimo svoje granice na ovaj način Austrija će također zatvoriti granicu sa Slovenijom. To je upravo onaj efekt koji trebamo - rekao je čelnik DPolG-a.

Podsjetimo, njemačka vlada osudila je slične ograde koje je Mađarska postavila na svojim granicama kako bi se zaštitila od migranata. Wendt je kancelarku Angelu Merkel upozorio da se Njemačka suočava sa socijalnim nemirima zbog velikog broja migranata koji ulaze u zemlju.

- Naš unutarnji poredak izložen je riziku... Netko sada mora povući hitnu kočnicu - rekao je Wendt.

Sve priče o izbjeglicama čitajte u našem specijalu Izbjeglička kriza

>> U Sloveniju stigao i novi vlak s 1200 izbjeglica, sve funkcionira po planu

Komentara 35

BR
Brontops
13:16 18.10.2015.

Ovo je samo dokaz da predsjednica RH zna sto govori. Ljudima u nevolji treba pomoci! Tu nema dvojbe! Ali granice postoje, za sve, pa tako i za ovu epizodu covjecanstva u prostoru i vremenu.

Avatar bok
bok
13:26 18.10.2015.

Prije i kasnije na zalost vjerovatno nema drugog izlaza. Prijeti destabilizacija europe. Turska uvjetuje svoj prilog tome pristupom EU. A ni to nije rjesenje.

Avatar Pavel ic
Pavel ic
13:30 18.10.2015.

kazem ja svi ce imat ograde samo mi ne. nezna covjek sta reci ? nasa tri mudraca ostoja,veca i zoki ostace sami.sto je nsjgore oni hoce jos da vladaju.nek zoki slusa naredbe iz Münchena ljudi ce nas pregazit

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije