Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ukrajinski predsjednik

Porošenko uručio odličje Plenkoviću

plenković
05.11.2015.
u 17:00

Plenković je ponovio potporu EU naporima za mirnu reintegraciju okupiranih područja Donbasa i ilegalno anketiranog Krima, kao i provedbu Sporazuma iz Minska

Predsjednik Izaslanstva EP-a za Ukrajinu Andrej Plenković predsjedao je zajedno s kolegom Ostapom Semerakom drugim sastankom Parlamentarnog odbora za pridruživanje EU – Ukrajina koji je održan u Kijevu 4. do 5. studenoga. Raspravljene su ključne političke, sigurnosne, humanitarne, gospodarske i reformske teme u Ukrajini, kao i svi aspekti odnosa EU i Ukrajine. Detaljno je analizirana provedba Sporazuma o pridruživanju. Odbor je usvojio završnu izjavu i zajedničke preporuke. Semerak i Plenković održali su i konferenciju za medije.

Plenković je ponovio potporu naporima EU za mirnu reintegraciju okupiranih područja Donbasa i ilegalno anketiranog Krima, kao i provedbu Sporazuma iz Minska. Naglasio je da se očekuje nastavak ustavnih reformi i procesa decentralizacije nakon lokalnih izbora. Založio se za usvajanje paketa zakona koje Vrhovna rada treba usvojiti kako bi se ispunili preduvjeti za liberalizaciju viznog režima s EU. Dodao je kako očekuje stupanje na snagu Sporazuma o slobodnoj trgovini 1. siječnja 2016. Podržao je daljnje napore u provedbi Europske reformske agende te potporu EP-a jačanju institucionalnih kapaciteta Vrhovne rade u europskim poslovima.

Tijekom boravka u Kijevu Plenković i izaslanstvo EP-a susreli su se s predsjednikom Porošenkom, premijerom Jacenjukom, predsjednikom Vrhovne rade Grojsmanom, nizom ministara i drugih dužnosnika te predstavnika međunarodnih organizacija. Ovom prigodom predsjednik Porošenko uručio je visoko ukrajinsko odličje hrvatskom zastupniku Plenkoviću za zasluge u promicanju europskih ambicija Ukrajine. Plenković se u Kijevu susreo i s hrvatskim veleposlanikom Tomislavom Vidoševićem.

>> Plenković: Ne možemo tražiti zaštitu kršćana na Bliskom istoku, a ovdje dijeliti izbjeglice prema vjeri

Komentara 11

Avatar zgdomorodac
zgdomorodac
20:56 05.11.2015.

Plenkovic je prava osoba na pravom mjestu i uskoro predsjednik hdz-a a puno je jos prepreka al nesmije se dat otjerat iz najvece hrvatske stranke vec okupit vecinu dobronamjernih

RO
rotšild
21:30 06.11.2015.

Plenković, bandit fašistički, parazitski. Pozabi na Hrvatsku,

RO
rotšild
21:33 06.11.2015.

Porošenko je židovski milijarder kojeg je na vlast stavila američka i europska zločinačka organizacija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije