Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zakon unije

EK se bori protiv uvođenja vinjeta u Njemačkoj jer bi diskriminirale strance

autobahn
Foto: ilustracija
25.12.2014.
u 16:15

Vlast EU i najmoćnija članica u sukobu su zbog autocesta

Njemačka vlada odobrila je plan naplate korištenja autocesta u obliku vinjeta, njemački parlament o tome tek treba odlučiti, no Europska komisija upozorava da takav prijedlog krši zakone Unije. Sukob bi mogao tinjati još mjesecima, ako ne i godinama, između Europske komisije i najmoćnije države članice.

Plan je da od 2016. vozači počnu plaćati korištenje njemačkih autocesta, a da se njemačkim vozačima iznos koji su platili za vinjetu odbije od poreza na vozilo. To bi, prema stavu Komisije, dovelo strane vozače u diskriminirajući položaj jer oni bi plaćali, a Nijemci nakon povrata poreza ne bi plaćali.

>> Države EU nisu koordinirale ekonomsku politiku prije krize, a sada imaju Europski semestar

>> Sud EU: Pretilost je oblik invalidnosti, pretili radnici ne rade jednako kao drugi

Komentara 15

DU
Deleted user
11:22 26.12.2014.

Za onih jadnih 400-stotinjak kilometara autocesta Slovenci naplacuju 15 eura za 7 kalendarskih dana. Za 13.000 kilometara autocesta bi Njemacka naplacivala 10 eura za mjesec dana! Gdje je tu molim lijepo diskriminacija stranaca? Ide li Nijemac na Jadran i to recimo u Istru, na 14 dana, plati cestarinu u Austriji i Sloveniji te Hrvatskoj 82 eura, dok se cijela Europa vozi besplatno kroz Njemacku! Nije li to diskriminacija???

DD
dr dragon
18:25 25.12.2014.

Nijemci ce to sigurno posteno izvesti! Pa samo oni nemaju jos vinjete a najvise autocesta imaju!

Avatar emigrant
emigrant
20:13 25.12.2014.

Vinjete bi diskriminirale strance? A tko je plaćao gradnu tih autocesta? Nijemci ili stranci?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije