Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Željko Joksimović:

Ne dijelim publiku po zemlji iz koje dolazi jer pjevam iz srca

18.07.2015., Umag - 26. Konzum Croatia Open Umag. Zeljko Joksimovic na Celebrity stageu. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/4
20.07.2015.
u 13:02

Nevjerojatna je bila energija i atmosfera koja me preplavila pred divnom publikom u Umagu i činjenica da su svi uglas pjevali pjesme s albuma koji je izašao prije samo dva dana

Gorjela je Dance arena umaškog Stella Marisa na večeri otvaranja 26. Konzum Croatia Opena, a vatru je zapalio popularni srpski pjevač Željko Joksimović. Nisu se štedjela grla, emocije su ponijele obožavateljice kojih je bilo najviše među čak 12 tisuća posjetitelja. Bio je to najposjećeniji koncert u povijesti ovog turnira. Nije se štedio ni Joksa koji je uz stare hitove u Umagu premijerno izveo i pjesme s novog albuma objavljenog prije samo dva dana.

Hrvatska publika dočekala vas je s ovacijama. Kako je bilo nastupati pred prepunim Stella Marisom?

Fantastično! Posebno stoga što sam prvi put ovdje. Potpuno me je očarala atmosfera u kojoj su se preplitali tenis, muzika, more i fanovi koji su već čuli pjesme s novog albuma. Još sam pod dojmom. Zahvaljujem publici na divnoj energiji koju smo podijelili.

Vrlo ste popularni kod nas. Kakva su Hrvati publika?

Ne dijelim publiku prema zemlji iz koje dolazi. Volim i poštujem sve koji vole moju glazbu. Kad god nastupam u Hrvatskoj, osjećam se sjajno. Mi smo se naprosto – pronašli. Hrvatska publika voli moju glazbu, a ja se trudim vratiti im ljubav kojom me dočekuju.

Kakav je osjećaj pjevati pred publikom koju čine žene, kad ih vidite onako raznježene svojom glazbom?

Vrlo je teško to opisati. No imam rješenje – pozvat ću vas da stanete sa mnom na pozornicu i doživite to. Drugačije vam taj osjećaj ne mogu opisati.

Kako izgleda život popularnog i slavnog pjevača? Kako se nosite s popularnošću, je li vas slava promijenila?

Najčešće posve uobičajeno. Radim, provodim vrijeme s obitelji, družim se s prijateljima, čitam, gledam i serije... Ne znam je li me činjenica da sam javna osoba promijenila jer sam se vrlo rano počeo baviti estradom. To je dio mog identiteta i ne razmišljam o popularnosti kao teretu, baš kao što ne razmišljam kako bi izgledao život u anonimnosti. Radim posao koji volim i u tome potpuno uživam.

Što kažu vaši prijatelji, jeste li se uobrazili?

Da sam ikada bio u nedoumici i pitao ih takvo što, značilo bi da ipak postoji neki razlog zašto se preispitujem. A ja nisam pronašao razloga za to pa nismo nikada o tome ni razgovarali.

Kako se vaša obitelj nosi s činjenicom da ste vrlo popularni?

Pa naviknuli su se već. Moja supruga Jovana također je javna osoba (voditeljica i jedno od zaštitnih lica Radiotelevizije Srbije, nap. a.), brat mi je glumac i za nas su te okolnosti nešto o čemu uopće ne razmišljamo. Naprosto radimo poslove koje volimo, koje dobro znamo i od kojih živimo, ne doživljavamo slavu ni kao benefit ni kao balast u životu.

Spopadaju li vas obožavateljice? Molbe za selfieje, SMS poruke, one preko društvenih mreža ...

Moje obožavateljice su najbolje djevojke i žene. Ljubav koju od njih dobivam nikada nije prešla iz riječ fan u fanatizam.

Imate odraslu kćer iz prvog braka, mladu djevojku čije su prijateljice vaše obožavateljce. Sluša li ona vašu glazbu?

– Moja Mina sluša, naravno, ali i komentira. Ima uvijek što reći, potiče me, predlaže, traži da promijenim neke stvari, koristi taj mladenački duh i pokušava mijenjati. Vrlo je konstruktivna u svojim prijedlozima, a prepoznaje se i talent za glazbu. Dok sam radio na albumu, svaki je dan dolazila u studio i preslušavala ono što sam taj dan napravio. Kada je čula demoverziju pjesme "Zvezda", nazvala me je i rekla: "Ovo je nešto najbolje što si ikada napravio!" I to mi je puno značilo. I da Mina nema muzičko obrazovanje, a ima ga, značilo bi mi jer stječem dojam o tome sviđa li se moja muzika tinejdžerima.

U drugom ste braku s Jovanom i imate sinčića Kostu. Planirate li proširenje obitelji?

Planiramo dugo trajati i biti sretni, voljeti se, dijeliti dobro i zlo i da nas Joksimovića bude puno.

Kako uspijevate uskladiti obiteljske obaveze i brojne koncerte, nastupe, poslovne obaveze? Kamo planirate ovo ljeto na odmor i hoće li uopće biti vremena za njega?

To je podjednako teško opisati kao i organizirati (smijeh!). No odmor je nešto što svima treba da napunimo baterije. Evo, dan nakon što sam izdao novi album u Srbiji spakirali smo se i s Kostom otputovali u Grčku. Razdoblje prije toga obilježile su brojne obaveze i zato smo odlučili da se cijelog ljeta ne razdvajamo. Dakle, kamo god idem ja, moja obitelj ide sa mnom.

Kako bi izgledao idealan odmor? Ima li šanse da ga ostvarite?

Pa, kako stvari stoje, šanse su vrlo slabe, no kada bih mogao birati, onda bi to bio odmor bez telefona, interneta, vijesti, mailova... Neko dobro mjesto, moja obitelj i prijatelji koji bi isto tako pogasili telefone. Možete li to zamisliti? To bi bilo sjajno.

Možda u Hrvatskoj?

Hrvatska ima najljepšu obalu, opija me miris mora i borovine koji nisam doživio ni u jednoj drugoj zemlji. Volimo provoditi vrijeme ovdje.

Imate li ideja i želja za inozemnom karijerom?

Ako imate velike želje, tada postižete i velike uspjehe. Moja se glazba sluša na cijelom Balkanu, a najveći koncert u karijeri imao sam u Makedoniji, na stadionu u Skoplju pred 60 tisuća ljudi, pa na Koševu u Sarajevu... Popunio sam sve najveće dvorane i arene u regiji. U Ateni sam bio gost na koncertu prijatelju Yiannisu Kotsirasu, jednom od najboljih pjevača u Grčkoj... Mogu reći da sam jako zadovoljan, no jesu li zelje veće od onoga što sam ostvario? Dakako da jesu.

S kim biste od hrvatskih glazbenika voljeli snimiti duet?

Snimio sam s Tonijem pjesmu koja će živjeti još dugo nakon nas. Ako bude još prilika, veselit će me, no nemam neki konkretan plan.

Koji vam je omiljeni instrument? Je li to možda harmonika s kojom ste osvojili jednu od prvih nagrada u svijetu glazbe "Prva harmonika Europe"? Kad ste posljednji put svirali harmoniku?

Tako je, harmonika mi je najdraža i često je sviram. Posljednji sam je put svirao kada sam radio na novom albumu i baš sam uživao.

Jeste li ljubitelj tenisa? Hoćete li gledati koji meč?

Jesam, veliki sam ljubitelj tenisa i bilo bi mi drago da mogu ostati i uživati na mečevima, ali nažalost obaveze su me spriječile da ostanem dulje u Umagu. Nadam se da će iduće godine biti prilike za to.

Imate li svog favorita među tenisačima?

Ako govorimo generalno o tenisu, dakako da imam. To je apsolutno Novak Đoković, koji je jedan od najvećih ambasadora naše zemlje.

>>Željko Joksimović: Bavim se javnim poslom u kojem je važno kako izgledate

>>Željko Joksimović: Moja je supruga božanstvena, a djeca su mi eliksir energije

Komentara 10

DU
Deleted user
13:14 20.07.2015.

Pjeva on prije svega za svoju zadnjicu, svima koji dobro plate.

SO
sonya
13:39 21.07.2015.

gade mi se pojedini komentari,primitivizam do kraja!!!sve su to pretpostavljam veliki vjernici koji obavezno idu u neku crkvu gdje uce mrziti sve sto nije hrvatsko.zalosno!covjek lijepo pjeva i lijepo kaze da ne dijeli publiku!u sportu i umjetnosti nema mjestu mrznji po nacionalnoj osnovi,moze se samo kritizirati da li je nesto kvalitetno ili ne.

MO
moskito
13:20 20.07.2015.

Ma koga briga jos za tamo nekog cetnika koji urla a nazalost ima cak i publiku koja pljesce, svi sljepi i gluhi. To nikako nije Hrvatskoj potrebno. Sto dalje od srbije to bolje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije