Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
62. Zagrebački festival

Silente: Zagrebački festival je korak naprijed u karijeri našeg benda

Silente
Foto: PR FOTO
1/5
12.01.2015.
u 10:00

Uskoro nastupate na 62. Zagrebačkom festivalu, koji će se održati 16.01., u Zagrebu. Sa kojom pjesmom će te nastupiti i kako teku pripreme za nastup?
Za Zagrebački festival izabrali smo našu pjesmu sa drugog albuma, a zovemo ju "Čudna ili čudesna". Nije bilo puno priče, svi smo u bendu znali da će ona biti iduća, osjećamo se nevjerojatno ugodno sa nastavkom našeg rada i ne rado priznajemo da se na ovoj pjesmi jako primijeti. Možda je to do bas gitare koja jednostavno klizi iz zvučnika, pogotovo na refrenu?

Zagrebački festival prošle godine unio je velike promjene te napravio veliki korak naprijed u organizaciji, scenografiji, režiji i produkciji. Što vama osobno znači nastup na ovom festivalu?
Kad se bavite ovakvim poslom, nikad nećete biti zadovoljni samim sobom i svojim doprinosom, uvijek ćete htjeti jače, bolje, originalnije. Zagrebački festival je korak naprijed u karijeri našeg malog benda i čast nam je što smo dobili povjerenje organizatora da ćemo dati sve od sebe, što nije često danas.

Pjesme festivala postigle su također i veliki uspjeh na službenoj nacionaloj listi HRTOP40. Da li vam je drago da su pjesme prepoznate kod slušatelja i publike koja je najbitnija?
Festivali su, naročito oni dobri, vjerojatno bolji sud od recimo urednika koji kroje radijsku scenu. Kvaliteta ima način kako da dođe do druge kvalitete, pa na kraju i do kvalitetnog uha. Eter je zatrpan svakakvim informacijama i bojimo se da je filter izgubio svoju čar. Radio manje sluša ljude pa ljudi manje slušaju radio. Možda bi se trebala dati veća jednakost ostalim žanrovima, tako bi se stvarale kritične mase koje bi mogle uživati kvalitetnu umjetnost i izvan udobnosti svog vlastitog doma. 

Na čemu trenutno radite, neki novi projekti i koji su vam planovi za 2015. godinu?
Mi bi to više nazvali snovima nego planovima, ali srce kuca velikom snagom pa smo mi odlučili snimiti još jedan album, popratiti to sa koncertima i nadati se da će publika svu tu utrošenu energiju vratiti nazad. Želimo podijeliti svoje muke i sreću sa ljudima koji osjećaju što i mi, možda netko pati više netko manje, ali život je takav dok ga ne okreneš u nešto lijepo. Ne zna ni pas dati šapu dok ga ne naučiš pa neće ni svijet dati srce ako ga ne tražiš. Ova muzika, to smo mi, dajući sve od sebe, pokušavamo naći pravi put i napraviti svijet boljim za sebe i druge oko nas

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije