Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
veliki projekt

U povodu 40-godišnjice Bijelog dugmeta izdaje se Box set deluxe

'scena...zagreb...22.06.2005. stadion maksimir, koncert bijelo dugme pred 70 000 ljudi foto: goran stanzl'
Foto: 'Goran Stanzl'
02.09.2014.
u 16:08

Croatia Records (ex Jugoton) s ponosom predstavlja veliki projekt u povodu 40 godina od objavljivanja ''Kad bi' bio bijelo dugme'' 1974. godine, prvog albuma Bijelog dugmeta...

Croatia Records (ex Jugoton) s ponosom predstavlja veliki projekt u povodu 40 godina od objavljivanja ''Kad bi' bio bijelo dugme'' 1974. godine, prvog albuma Bijelog dugmeta.

Na temeljima glazbe šezdesetih (The Beatles, The Rolling Stones, The Who... ) niknulo je početkom sedamdesetih Bijelo dugme, a do kraja osamdesetih obilježilo je i zauvijek promijenilo glazbenu scenu na ovim prostorima. Njihove pjesme prihvatile su sve generacije, albumi su prodani u milijunskim nakladama, a euforija koju su izazivali svojom pojavom među mladima, bila je neviđena do tada.

Bijelo dugme – Box set deluxe prvi put objedinjuje svih devet studijskih albuma na novom 180-gramskom vinilu, uz bonus singlicu "Top/Ove ću noći naći blues" (od čije je objave također prošlo 40 godina ). Ovo limitirano, luksuzno izdanje obogaćeno je i knjigom Bijelo dugme, koju potpisuju dobri poznavatelji benda, suradnici i prijatelji, neprijeporni poznavatelji pop kulture i rocka posebno, Siniša Škarica i Dušan Vesić. U knjizi će se ekskluzivno naći i veliki broj nikad objavljenih fotografija i dokumenata iz diskografske karijere Bijelog dugmeta, download šifra za preuzimanje svih remasteriranih pjesama iz ovog box seta te rijetke memorabilije grupe.

Nezamisliv uspjeh svih devet studijskih albuma; Kad bi bio bijelo dugme, Šta bi dao da si na mom mjestu, Eto! Baš hoću!, Bitanga i princeza, Doživjeti stotu, Uspavanka za Radmilu M., Bijelo dugme, Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo, Ćiribiribela, rasprodane turneje, mnogobrojni hitovi te kontroverzije koje su ih pratile cijelu karijeru doveli su ih do statusa najvećeg rock benda ovih prostora. Bijelo dugme bilo je i ostalo naš jedini bend koji je zaslužio pripadati tadašnjoj svjetskoj rock sceni, a neki od njihovih albuma snimani su u najvažnijim svjetskim studijima pod paskom najboljih glazbenih producenata, dok su članovi benda uživali status pravih rock zvijezda.

Ovakvo kapitalno izdanje u limitiranoj nakladi od 1000 komada bit će objavljeno 14. 11. 2014., a moći će se kupiti u odabranim trgovinama diljem regije te putem online trgovina: Amazon (www.amazon.com ), Croatia Records Web Shop ( http://shop.crorec.hr/ ). Kolekcionari će svoj numerirani primjerak ovog luksuznog vinilnog box seta moći naručiti već od 14. rujna 2014. godine putem online trgovina: www.amazon.com i shop.crorec.hr.

>>Ne znam zašto me u Hrvatskoj gledaju kao bosanskog pjevača. Zar je važno gdje sam se rodio?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije