Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promocija "Familije"

Oliver Dragojević i Gibonni najavili u Puli zajednički koncert u Areni

Oliver i Gibonni
Foto: Dusko Marusic/PIXELL
1/3
04.06.2016.
u 14:23

Zajednički koncert splitski glazbenici održat će u Areni 27. kolovoza i tim povodom su danas posjetili Pulu i gradonačelnika Borisa Miletića

Prvi zajednički koncert kojim će Oliver Dragojević i Zlatan Stipišić Gibonni promovirati zajednički album „Familija“ održat će 27. kolovoza u pulskoj Areni. O tomu što sve očekuje publiku na koncertu novinarima su danas govorili Oliver i Gibonni, ali i pulski gradonačelnik Boris Miletić i ravnatelj Arheološkog muzeja Istre Darko Komšo. 
Album Familija je objavljen u travnju, a u nešto više od mjesec dana prodajni rezultat je izniman pa je direktor izdavačke kuće Aquarius records, Boris Horvat na samom početku čestitao Oliveru i Gibonniju te im uručio nagradu Hrvatske glazbene unije za dijamantnu nakladu albuma Familija.  

Oliver i Gibonni imali su brojne glazbene suradnje i međusobna gostovanja na koncertima zbog čega je publika uvjerena da su održali mnogo zajedničkih koncerata, no, kako je istaknuto na konferenciji za novinare, imali su dosada dva takva koncerta – 1997. godine u Zagrebu na maksimirskom stadionu te 2007. godine upravo u pulskoj Areni. Posebnost koncerta 27. kolovoza jest i u tomu što će taj zajednički koncert biti prilika za prvu koncertnu promociju njihova jedinog zajedničkog albuma „Familija“.
 
Sve pjesme na albumu napisao je Gibo, a album je nastajao malo na Korčuli, malo u Splitu, kroz dvije godine druženja, dugih razgovora i puno glazbe, kazao je Oliver Dragojević te dodao da je album i dobio ime „Familija“ jer ga doživljavaju kao neku svojevrsnu obiteljsku suradnju. Puno smo toga prošli zajedno, puno smo rečenica izmijenili u životu, dugo smo planirali da ćemo nešto zajednički napraviti, ali tek smo u posljednje dvije godine uspjeli uloviti vrijeme i emociju za album koji je, što je najvažnije, izvrsno primljen od publike. 
Skladbe s albuma već su dobro poznate glazbenoj publici koja je već u prvim danima prodaje ulaznica za koncert u Puli potvrdila da se zajednička suradnja dvojice nagrađivanih s nestrpljenjem iščekuje u koncertnoj verziji.  Karte su u prodaji online putem www.eventim.hr te na svim prodajnim mjestima Eventima a u ovih desetak dana  koliko su dostupne publici već je rasprodana gotovo polovina Arene. 
 
Gibonni i Oliver vidno su zadovoljni tim podacima i poručuju svima koji će na koncert doći da ih čekaju ne samo skladbe s albuma „Familija“ već i skladbe kojima su obilježili živote svoje brojne publike.
 
Posebno podršku koncertu dao je i gradonačelnik Grada Pule Boris Miletić koji je podsjetio na činjenicu da je koncert koji su Giboni i Oliver imali u pulskoj Areni 2007. godine privukao publiku ne samo iz Hrvatske nego i iz čitave regije. „Za Pulu je iznimno važno da se istakne i kao koncertna destinacija, da privučemo nove goste i kroz koncerte koji se organiziraju u našemu gradu. Koncert koji će upriličiti Oliver i Gibonni zasigurno je upravo takav događaj za koji se, kako smo i čuli, publika priprema s velikim iščekivanjem“, poručio je Miletić te zahvalio glazbenicima na tomu što će pulski koncert biti prvi na kojemu će promovirati svoj zajednički album. 
 
Ravnatelj Arheološkog muzeja Istre Darko Komšo izrazio je zadovoljstvo zbog koncerta koji će se održati u Areni, jednom od najljepših prostora za velike koncertne spektakle.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije