Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
30 godina crvene jabuke

'Mi ne pravimo razliku između koncerta u Donjoj Motičini ili Parizu'

dražen žerić žera
Foto: Promo foto National Geographic
26.02.2015.
u 18:10

Brzo je prošlo 30 godina i nemamo takav osjećaj. Još uvijek je isti osjećaj onaj pravi koji te drži u emociji pjesme, kaže Žera iz Crvene jabuke

Iza vas je već 30 godina duga karijera, a čini se da i dalje nastupate s istim žarom i da zaista živite to što radite. Jeste li se ikada umorili od ovog posla?

Trideset godina, brzo je to prošlo i nemamo takav osjećaj. Još uvijek je isti osjećaj onaj pravi koji te drži u emociji pjesme.

Slavljenička turneja nosi naziv ''Tamo gdje ljubav počinje'', u kojem trenutku ili ako se sjećate, kojom pjesmom je počela ljubav između Crvene Jabuke i vaše publike?

Nije mi baš jasno na što mislite jer mi nismo tipičan marketinški proizvod, mi smo oni koji traju i ostaju zbog pjesama. Ima ih jako puno, preko sto, tako da ne mogu ja biti taj koji će reći koja je ta pjesma, pogotovo zato što mi ne snimamo ploče da bi jedna pjesma bila A 1, nego su sve cjelina. Zato se i zove album.

Ovom turnejom dolazite u mnoge hrvatske gradove, a započinjete 7. ožujka u Karlovcu, 8. ožujka stižete u Osijek, pa 13. u Zagreb i 11. u Varaždin. Kako ste odabrali baš ove gradove?

Dolazimo u mnoga mjesta, od Vukovara do Prevlake, a počinjemo u Karlovcu pa slijedi Osijek, Zagreb. Kalendarski je palo da su to prvi gradovi na touru. Mi ne pravimo razliku kad sviramo u Slavoniji, u Donjoj Motičini ili sada – bili smo, naime, u Budimpešti pa idemo u Pariz i Dublin. Mi smo izvan onoga na što ste navikli na estradi, možda ne bi trebalo objašnjavati da smo više u medijima.

Uz najavu vaše turneje spominju se i prijatelji. Imate jako mnogo prijatelja s glazbene scene, možemo li znati tko će gostovati na pojedinim koncertima?

Da, imamo mnogo prijatelja i lažnih prijatelja. Ne bih otkrivao tko će biti.

Ove godine objavljujete i novi album. Možete nam reći nešto o njemu, kako će se zvati, koliko se pjesama nalazi i s kime ste sve radili na njemu?

Da, objavljujemo ga, radi se na njemu. I kad budu postojale konkretne informacije, objavit ćemo ih, a ime albuma uvijek se daje na kraju kad se završi s pjesmama. Emocije se također ne planiraju, nema planiranja ni matematike ni pravila niti PR planova, zato postoje koncerti.

Što vama osobno znači ova turneja kojom slavite 30 godina?

„Since 1985“ dobro zvuči. Izgleda da je Jabuka bend kojem nikad nitko nije otvorio vrata 30 godina i zahvaljujući pjesmama i koncertima postojimo. I dan-danas svi nam zatvaraju vrata, a kad vidim kome otvaraju, čudno je to. Vjerojatno su razlog korijeni sarajevski, žalosno – al' tako je. Ali, eto, sreća je da postoji ta nit publike, pjesme, emocije i naših nam 30 godina znači puno, puno…

>> Žera progovorio o stravičnoj nesreći koja je 'Crvenu jabuku' zavila u crno

 

Komentara 4

Avatar -HLEBINAC-
-HLEBINAC-
19:06 26.02.2015.

Naravno da ne praviš razliku jer u oba mjesta bi bilo po stotinjak ljudi...

ME
matija emanović
18:50 26.02.2015.

Žera , u Parizu si pjevao jedino ako si se napio, a možda je to bilo na Jarunu, pa ti se pričinilo da pjevaš u Parizu. Premda te jako poštujem. Ovo je šala mala.

BA
Banovac
19:37 26.02.2015.

Čuvao sam te 25 godina po dijaspori,pratio sve tvoje morbidne eskapade,tvoje JD seanse i nikad se nisam pitao odakle si.A ni ljudi koji su te dolazili slusati. I onda u Zagrebu od mene okrečeš glavu,lufo ne poznaš me.Jer ti sii netko i nešto. Stari tvoje vrijeme je prošlo,Sarajevo sa tim nema veze,već samo ti. Ne pričaj gluposti,molim te!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije