Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
62. Zagrebački festival

Bang Bang: Izlazak albuma je najkompleksnija stvar koju si priželjkujemo u 2015. godini

Bang Bang
Foto: PR FOTO
1/2
09.01.2015.
u 11:00

Uskoro nastupate na 62. Zagrebačkom festivalu, koji će se održati 16.01., u Zagrebu. Sa kojom pjesmom će te nastupiti i kako teku pripreme za nastup?
- Nastupamo s pjesmom ˝Imam˝ čiji tekst potpisuje Hrvoje Prskalo, a glazbu Hrvoje Prskalo i Zvone Domazet, naši gitaristi i producenti. Hrvoje nam je pjesmu prvi put odsvirao na probi i odmah se svidjela cijelom bendu. Moram priznati da tada nismo razmišljali da bi baš ta pjesma mogla biti u konkurenciji za Zagrebački festival. Nakon snimanja, korigiranja, vijećanja i preslušavanja, pjesmu smo konačno i poslali na natječaj. Ispostavilo se da je odluka bila i više nego dobra jer je od 150 prijavljenih pjesama 'Imam' odabrana među 23 najbolje koje će se naći na festivalu. Naravno, bili smo jako iznenađeni i sretni jer takav uspjeh nismo očekivali. Mi smo još uvijek vrlo mlad bend - postojimo tek dvije i pol godine i ovo je za nas veliki uspjeh. Naravno da sada svaki slobodan trenutak koristimo za probe jer se želimo predstaviti u što boljem svjetlu. Razmišljamo i o stylingu, ali to će ostati iznenađenje.

Zagrebački festival prošle godine unio je velike promjene te napravio veliki korak naprijed u organizaciji, scenografiji, režiji i produkciji. Što vama osobno znači nastup na ovom festivalu?
Prošlogodišnji Zagrebački festival bio je pravo osvježenje stoga ne čudi da je ove godine zainteresiranost bila tako velika. Kao što sam već rekla, sama činjenica da su organizatori festivala zaprimili 150 pjesama, govori jako puno. Ovaj festival idealna je prilika da se mi kao bend predstavimo publici koja možda i ne bi imala priliku čuti za nas ili doći na naš koncert. Veselimo se druženju i novim poznanstvima.

Pjesme festivala postigle su također i veliki uspjeh na službenoj nacionalnoj listi HRTOP40. Da li vam je drago da su pjesme prepoznate kod slušatelja i publike koja je najbitnija?
Naravno da nam je drago kada glazbeni urednici prepoznaju naš trud i rad te smo iznimno zahvalni i još uvijek iznenađeni što smo upravo mi dobitnici nagrade Instituta Hrvatske glazbe za najviši ulaz novog izvođača na HRTOP40 2014. godine. Ali svega toga ne bi ni bilo da nas i publika nije tako dobro prihvatila. Publika je ipak najvažnija i zato nema boljeg priznanja od onog kada oni prepoznaju vašu pjesmu i kada pjesma nađe svoj put do njih. 2014. godina donijela je jako puno pozitivnih promjena za hrvatsku glazbu. Jedna od njih je i televizijska emisija koja prati relevantnu nacionalnu top listu HRTOP40. Zahvaljujući takvim inicijativama, a ponajprije festivalima kao što je ovaj Zagrebački, glazbenici imaju prostora predstaviti svoj rad i svoje pjesme.

Na čemu trenutno radite, neki novi projekti i koji su vam planovi za 2015. godinu?
Upravo ovih dana završavamo i video spot za pjesmu 'Imam' koja je ujedno i peti singl sa našeg albuma prvijenca. Osim što se trenutno pripremamo za festival i obilazimo radijske postaje i ostale medije u svrhu što bolje promocije, pokušavamo se koncentrirati na finiširanje našeg debitantskog albuma. Upravo je izlazak albuma najkompleksnija i ujedno najveselija stvar koju priželjkujemo u 2015-oj godini. Za sada smo, uz Zagrebački festival, isključivo fokusirani na 'brušenje' preostalih pjesama s albuma, jer je termin izlaska planiran za kraj drugog mjeseca ove godine. Nadamo se da ćemo u novoj godini imati više koncerata a samim time i više nove publike i slušatelja!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije