Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uspjeh

Ivanu Zaku dodijeljena Srebrna ploča za album 'Usne varane'

ivan zak
Foto: PR FOTO
15.06.2015.
u 14:33

Osim rasprodanih koncerata diljem zemlje, album "Usne varane" u nešto više od mjesec dana prodan je u Srebrnoj nakladi, a ovaj tjedan nalazi se na prvom mjestu najprodavanijih albuma u Hrvatskoj

Tek nešto malo više od mjesec dana prošlo je od kada je Ivan Zak publici predstavio nasljednika zlatom obojenog albuma "Bolja od najbolje". Dugoočekivani novi album "Usne Varane" našao je svoj put do njegove sve mnogobrojnije publike, a Ivan je još jednom pokazao da je jedan od najpopularnijih izvođača u Hrvatskoj. Osim rasprodanih koncerata diljem zemlje, tome u prilog ide i činjenica da je album "Usne varane" u nešto više od mjesec dana prodan u Srebrnoj nakladi, a ovaj tjedan nalazi se na prvom mjestu najprodavanijih albuma u Hrvatskoj.

Ivanu je srebrna ploča dodijeljena u Vodicama, prije nastupa na CMC festivalu.

– Posljednjih godinu dana doslovno proživljavam svoj glazbeni san. S obzirom da sam za svoj prethodni album 'Bolja od najbolje', koji u cijelosti autorski potpisujem, dobio priznanja u vidu Srebrne, potom i Zlatne ploče te da mi je Hrvatsko društvo skladatelja dodijelilo priznanje Platinasti forte, na što sam izuzetno ponosan, pred izlazak novog albuma "Usne varane" osjećao sam dodatnu odgovornost.  Iako sam se intimno nadao i vjerovao  da ću novim albumom opravdati očekivanja struke i fanova, ipak sam imao pozitivnu tremu. No, o dodjeli Srebrne ploče samo mjesec dana nakon objave albuma "Usne varane" uistinu nisam sanjao. Zahvaljujem fanovima što su moj rad prepoznali kao nešto vrijedno, kao nešto u čemu uživaju. Upravo me to čini beskrajno sretnim.  Srebrnu ploču posvećujem svojim fanovima,  a dodjelu priznanja s njima ću i proslaviti u Vodicama na CMC festivalu, na najbolji mogući način –  naravno s pjesmom – izuzetno zadovoljan postignutim uspjehom bio je Ivan Zak Plaketu Srebrne naklade za album "Usne varane", Ivanu Zaku uručio je predsjednik Hrvatske diskografske udruge (HDU), Želimir Babogredac, koji je tom prilikom pohvalio uspjeh albuma i Ivanov rad te naglasio koliko su ovakvi uspjesi i priznanja općenito bitni za glazbenu industriju.

Naklade su verificirane od strane Hrvatske diskografske udruge na temelju prijavljenih podataka HDS ZAMP-a, a kako je Ivan Zak i na ovom albumu autor svih pjesama, ponovno se svrstao među glazbenike čiji je autorski rad prepoznat od strane struke i publike.

Izuzetno ponosan na uspjeh svog izvođača bio je i direktor Menarta, Branko Komljenović koji je rekao:

– Posebno nas veseli nastavak fantastičnog prodajnog trenda koji prati Ivana Zaka. Nakon nedavne dodjele Zlatne ploče za prethodni album “Bolja od najbolje”, ponosni smo na Ivana i Srebrnu ploču za tek netom objavljeni album “Usne varane”. Dokaz da se uspješan rad vrednuje od strane publike i fanova, za nas je pozivnica da nastavimo u istom smjeru, i vjerujemo da ćemo uskoro Ivanu uručiti i Zlatnu ploču za novi album.

Kao i prethodni album, za koji je dobio višestruka priznanja kako od publike tako i od struke, "Usne varane“ je album na kojemu je Ivan jedini autor glazbe i teksta svih pjesama, a uz Luku Kovačića zaslužan je za gotovo sve

Osim što je primio nagradu, Ivan Zak ovog je vikenda nastupio na CMC festivalu u Vodicama s aktualnim singlom "Jedan u nizu“.

>> Premijerno pogledajte novi spot Ivana Zaka za pjesmu 'Jedan u nizu'!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije