Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Intervju

Grupa Buđenje: Spremamo suradnju s Nenom Belanom!

buđenje
Foto: Promo
1/8
29.04.2015.
u 12:23

Frontmen grupe Buđenje Darko Bakić govori o uspjehu singla 'Nije to ljubav', nastupu u Tvornici u kojoj su održali prvi samostalni koncert te o planovima za budućnost.

Osvojili ste Dalmaciju ili bar slušatelje sa svojom aktualnom pjesmom 'Nije to ljubav'. Prvi ste na listama radio postaja. Da li ste očekivali takav uspjeh pjesme?

Uvijek se maksimalno potrudimo da pjesme dođu do što većeg broja duša, pa nam je drago kad to eter i potvrdi. Uspjeh će biti veći kad čujemo kako se te pjesme pjevaju na koncertu već ovaj tjedan u Splitu.

Vrlo brzo nakon što ste publici predstavili pjesmu, napravili ste i obradu iste pjesme, ali u zanimljivoj acoustic kombinaciji s djevojkamaiz gudačkog Quarteta Prelude.

Da, to je jedan mali eksperiment koji je pjesmu "Nije to ljubav" pokušao dovesti do publike različitim putevima, a opet do istog cilja. Nakon što smo pjesmu premijerno izveli u akustičnoj verziji na koncertu u Tvornici, shvatili smo da tako ogoljena odmah dolazi do slušatelja, jer su je na drugom refrenu svi već pjevali u glas, pa smo je odlučili i snimiti u acoustic verziji zajedno s fenomenalnim curama iz Quarteta Prelude.

Kako se dogodio taj spoj?

Cure iz quarteta su sudjelovale u snimanju našeg prvog videa za "Nije to ljubav", gdje smo na setu snimanja bili ooduševljeninjihovim zvukom, pa smo ih samo nadogradili na odluku o akustičnoj verziji iste pjesme.

Ova acoustic verzija snimana je u poznatom slovenskom studiju RSL. Baš je taj studio na glasu kao 'Abbey Road'. Da li ste ušli u njegove prostorije sa strahopoštovanjem?

Ušli smo mokrih cipela jer je vani bio snijeg.(smijeh). U svakom slučaju RSL u Novom mestu je studio koji ima mogućnosti snimanja cijelog banda u jednom komadu. Zajedno s fenomenalnim gudačkim quartetom ne bi fizički stali ni u jedan privatan studio u Zagrebu. S druge strane odlično je maknuti se iz grada i koncentrirati samo na to što radiš taj dan bez mobitela i mailova. Mislim da se to čuje i osjeti u snimci.

Prošle godine održali ste izvrstan i dupkom pun samostalni koncert u Tvornici, pjesme su na vrhovima top lista. Kakav je osjećaj imati publiku koja vas tako dobro prihvaća? 

Buđenje svojim sve češćim koncertima i novim singlovima još uvijek gradi publiku i povjerenje. Dug je to put, ali kad osjetimo taj feedback on postaje motor koji pokreće i jednostavno ti objasni koja je privilegija baviti se glazbom.

Otvaraju vam se mnoga vrata pa tako i koncertni prostori, tako već ovaj četvrtak nastupate u Splitu, pa onda 22.05. u Zagrebu, 29.05. u Sarajevu i 12.06. u Biogradu.

...dogovaramo Šibenik, Varaždin itd. Je, lijepo je krenulo nakon zvučne predstave u Tvornici. Mi samo pažljivo biramo mjesta da se što bolje zvučno predstavimo publici.

 Što u bliskoj budućnosti možemo očekivati od Buđenja?

U fazi smo završavanja našeg četvrtog studijskog albuma na kojem će se naći svi do sada objavljeni singlovi u zadnje dvije godine i još neke nove pjesme. Album bi trebao biti objavljen do kraja ove godine u izdanju Croatia Records. U bližoj budućnosti, do sredine svibnja objavit ćemo novi singl na kojem će gostovati naš dragi prijatelj i glazbenik Neno Belan.

>>Poslušajte akustičnu verziju singla 'Nije to ljubav' grupe Buđenje!

>>Pogledajte novi spot grupe 'Buđenje'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije