Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danju odvjetnik, noću rocker

Aljoša Šerić: Supruga Antonija jedina smije mijenjati moje stihove

27.06.2014., Hypo Centar, Zagreb - U dvorani Kornati odrzana dodjela diskografskih nagrada Porin 2014. Aljosa Seric, Antonija Matkovic, bend Pavel.  Photo:
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
09.01.2015.
u 13:35

Frontmen grupe Pavel o hitu "Čuvaj me", braku i odvjetničkoj karijeri

Na skorašnjem 62. Zagrebačkom festivalu Aljoši Šeriću i njegovu sastavu Pavel bit će dodijeljeno priznanje za najemitiraniju pjesmu prošlogodišnjeg festivala.

Dva radna kolosijeka

Ta nagrada za pjesmu "Čuvaj me" još je jedan u nizu pokazatelja koliko je uspješna godina iza grupe Pavel. Osim što je taj hit mjesecima bio na vrhu liste HR TOP 40, bend je napunio i Tvornicu kulture, izdao album "I mi smo došli na red", a i na privatnom planu sustiglo ga je puno lijepih vijesti. Je li se prije godinu dana nadao tako uspješnom razvoju događaja, ispričao nam je prvi član sastava Aljoša Šerić.

– Ne znam predvidjeti hoće li neka pjesma biti hit, ali kao i većina autora, po instinktu znam kada je nešto dobro i kada sam nešto dobro napisao, barem po mojim kriterijima – objašnjava Aljoša i dodaje kako je pjesmi "Čuvaj me" trebalo neko vrijeme da je publika prepozna.

Na albumu, koji je grupa izdala u listopadu, mnogi su primijetili kako je dio pjesama Aljoša sigurno napisao dok je bio solo, a drugi dio kada se zaljubio, a s tom tvrdnjom slaže se i on.

– Uočljivo je da sam album počeo raditi prije veze s Antonijom, a da je drugi dio nekakva vrsta mojih dnevničkih zapisa i nisam htio ništa od toga mijenjati. Cijeli album je u toj formi i na neki način sam u njemu opisao kružnicu oko te dvije godine moga života – kaže pjevač.

Priznaje da je prije dolaska Antonije Matković u sastav i prije no što su se zaljubili inspiraciju za pjesme crpio iz nekog drugog bunara, a Antonijin dolazak otvorio mu je neke druge mogućnosti. Nakon dvije godine, u listopadu su Aljoša i Antonija ozakonili svoju vezu, a na pitanje kako se snalazi u bračnim vodama, pjevač kaže:

– To nam i nije bila neka velika promjena jer smo i prije vjenčanja živjeli zajedno dvije godine. Mislim da bismo promjene osjetili da imamo prinovu, to bi sigurno puno toga promijenilo, ali ovako je sve ostalo po starom – otkriva taj pjevač i odvjetnik.

Kao Aljošina supruga, Antonija ipak uživa neke male povlastice u sastavu.

– Teško dajem da se dira u moje stihove, ali Antoniji uvijek prvoj dam pjesme na slušanje i ima mi pravo sugerirati promjene i možda izmijeniti nešto što joj se ne sviđa. Ali samo ona ima to pravo, nitko više – kroz smijeh kaže Aljoša i dodaje kako je Antonijin dolazak u bend blagotvorno djelovao na muški kolektiv.

Paralelno s glazbenom karijerom Aljoša uspijeva raditi i kao odvjetnik, a nama otkriva kako mu ide vožnja na ta dva kolosijeka.

– U prosjeku održimo 15-20 koncerata godišnje pa mi nije problem uskladiti glazbu i odvjetnički posao. Da smo regionalni bend poput S.A.R.S-a, mislim da ne bih imao vremena za pravo. Apsolutno idealan život bio bi da imam pet-šest spisa za obraditi i da se ostalo vrijeme posvetim glazbi – kaže Šerić.

Strah od neuspjeha

Materijale za novi album već priprema i potkraj 2015. planira s bendom ponovno ući u studio.

– Zacrtao sam si da ću do kraja života svake dvije godine objaviti novi materijal, dakle tim slijedom krajem 2016. godine trebao bi biti objavljen novi album Pavela. Neke sam tekstove već napisao. Jer kad sam završio prethodni album, od straha da više neću napisati dobru pjesmu odmah sam počeo stvarati nove – otkrio nam je Aljoša.

>>Aljoša Šerić rekao 'da' svojoj Antoniji

Komentara 4

Avatar Ironman0105
Ironman0105
00:11 13.01.2015.

je, divno je...a di su?

OB
ObrenM
21:48 09.01.2015.

Divno je vidjeti dvije mlade osobe lijepe,simpaticne,te bez afera,a uz to cuti i njihove pjesme

OB
ObrenM
21:48 09.01.2015.

Divno je vidjeti dvije mlade osobe lijepe,simpaticne,te bez afera,a uz to cuti i njihove pjesme

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije