Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STOPAMA JODIE FOSTER

Emma Watson razmišlja na koji će faks

02.03.2009.
u 15:08

Kako je ulogom Hermione u filmovima o Harryju Potteru zaradila više od deset milijuna funti, 19-godišnja Emma Watson se nakon završetka snimanja sedmog nastavka serijala namjerava posvetiti akademskoj karijeri. Nije decidirano rekla "zbogom" glumi, ali sljedećih nekoliko godina bi, po svojem planu, trebala biti zauzeta proučavanjem engleskog jezika i književnosti, samo još ne zna hoće li studirati u Engleskoj ili SAD-u.

Naime, roditelji sve troje glavnih glumaca u popularnom serijalu po knjigama J. K. Rowling inzistirali su da im djeca zbog unosnog rada na filmu ne zapostave školu i filmski producenti angažirali su posebne učitelje koji su s klincima u stankama snimanja radili i po pet sati na dan. Tako je Emma na maturi imala dovoljno dobre ocjene da joj budu otvorena vrata najprestižnijih ustanova i prošla je na prijemnom za sveučilište Yale, jedno do najcjenjenijih u SAD-u, i za Trinity College na Cambridgeu. Zanimljivo je da joj nije pala na pamet npr. Sorbonne, iako je u Francuskoj rođena i provela prvih pet godina te dobro zna francuski, a ni Oxford, premda je u tom sveučilišnom gradu odrasla i završila dio osnovne i srednje škole.

Ako se Emma Watson odluči za Yale, nameće se usporedba s još jednom dječjom zvijezdom koja je karijeru kao odrasla glumica ostvarila nakon stjecanja akademskog naslova, Jodie Foster. Dvostruka oskarovka Foster također je studirala na Yaleu, a i djelomično na Sorbonneu (U Los Angelesu je od djetinjstva išla u francusku školu i izvrsno govori francuski; u ugovoru za većinu njezinih filmova naznačeno je da će ona sama dati svoj glas i za francusku sinkronizaciju).

Jodie Foster ima sjajnu i iznimno uspješnu filmsku karijeru, a kakva karijera očekuje Emmu Watson tek će se vidjeti. Zasad je ta 19-godišnja djevojka "samo" lijepa, pametna, bogata i slavna – kad još tome doda i akademske naslove kakve ima Foster (koja je 12 godina nakon diplomiranja od Yalea dobila i počasni doktorat), tko će joj stati na put?

Želite prijaviti greške?