Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pazite se!

Ne nasjedajte na novu prijevaru na Facebooku

Facebook
Foto: McPHOTO/DPA/PIXSELL
24.09.2015.
u 18:18

Neki već preusmjeravaju korisnike Facebooka da skinu aplikaciju i na mobilnim uređajima, dok treći preporučuju da skinete sumnjivi program na računala

Prevaranti na internetu vrebaju svakog dana, a ovog puta naišli su na idealan scenarij. Otkako je Mark Zuckerberg objavio da će uvesti opciju "dislike" (ne sviđa mi se) na Facebook, lažnjaci napadaju i pokušavaju prevariti korisnike da skinu opciju na svoje računalo.

Zapravo na taj način žele kodovima doći do uvida u račune i ostale podatke korisnika. Upozoravaju na to razni blogovi, piše Digiday. Neki će vam tako koristiti da preuzmete ranu verziju "dislikea" na vaše računalo te da "lajkate" stranicu preuzimanja i podijelite link s vašim prijateljima.

Neki već preusmjeravaju korisnike Facebooka da skinu aplikaciju i na mobilnim uređajima, dok treći preporučuju da skinete sumnjivi program na računala. Blogeri upozoravaju da je važno znati da Facebook Dislike opciju nećete preuzeti od neke treće strane te je nećete trebati skinuti s interneta. Iz Facebooka je "dislike" tek najavljen, no ne i uveden. Kada se uvede, on će postati dio samog Facebooka.

>>Instagram ima 400 milijuna korisnika, prestigao Twitter

>>Facebook uskoro uvodi opciju 'dislike'

Komentara 3

SP
SplickiTovar
05:11 25.09.2015.

Ali ja nemam fejsbuk, znaci ja to moram skinut od tih drugih jer kako ću inače imat taj dislajk? A treba mi ful

LE
LeonardS
20:33 24.09.2015.

Meni sve to nije jasno , i to što mi traže broj mob. lozinku ,mail itd , bilo što ja ne otvaram , bilo kakav račun nemam pa neznam što sve traže

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije