Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POD PRITISKOM Zavod poništava odluku o smjeni

Dr. Josip Janeš vraća se na mjesto šefa službe

29.04.2009.
u 16:54

KARLOVAC – Dr. Josip Janeš vraća se na mjesto voditelja Službe za prevenciju ovisnosti Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije. Odluku o otkazivanju njegova ugovora o radu, koja je stupila na snagu 5. travnja, poništit će zavod, točnije ravnatelj Boško Milanković. Preokret se dogodio zahvaljujući članu Županijskog poglavarstva zaduženom za zdravstvo dr. Nedjeljku Strikiću.

– Kao jedan od osnivača službe, smatram da građani, odnosno obitelji, kojima se dogodi takva tragedija i imaju ovisnika, moraju dobiti najbolju moguću skrb. A. mogu je osigurati jedino dr. Janeš i njegov tim u službi. Uspio sam pomiriti dvije nepomirljive strane i zajednički je dogovoreno da se dr. Janeš vrati na čelo službe. Tu nije bilo politike.

Osobno, kao i mnogi drugi, znam koliko je učinio za brojne ovisnike, ali i njihove obitelji – istaknuo je dr. Nedjeljko Strikić. Na pitanje - hoće li biti kakvih posljedica, odnosno sankcija za dr. Milankovića, koji je odlučio o smjeni, odgovorio je da mu je dovoljna kazna što se dr. Janeš vraća u službu. Tako se ipak čini da je u ovom slučaju glavnu riječ odigrala politika, koja je smijenila, potom i vratila, karlovačkog liječnika u službu, koju je i sam osnovao. Dr. Janeš istaknuo je da je popustio pod pritiskom brojnih roditelja, ali i javnosti, koji su mu cijelo vrijeme bili velika potpora.

– To je jako dobra odluka i bilo bi mi drago da je to ujedno i promjena u ponašanju. Da odnosi budu korektni, a ne da se namjerno uništava nečiji ugled. Nije bilo razloga za smjenu dr. Janeša i ovim se pokazuje da ipak postoje šanse za promjene u našem gradu – smatra Jasna Plevnik.

Želite prijaviti greške?