Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
14.02.2013. u 12:00

Nevolja je samo što je Crkva suspendirala don Ivana pa bi umjesto njega možda željela vidjeti nekog pouzdanijeg pastira

Ivan Grubišić, nezavisni saborski zastupnik, uz potporu Davora Stiera iz HDZ-a pokrenuo je inicijativu za uvođenje molitvenog doručka u Saboru. Svi zainteresirani, neovisno iz koje su stranke, okupljali bi se jednom tjedno u devet ujutro na zajedničkoj molitvi ili meditaciji, a prema prvim reakcijama većina zastupnika podržava takvu ideju. Nevolja je samo što je Crkva suspendirala don Ivana pa bi umjesto njega možda željela vidjeti nekog pouzdanijeg pastira. Da nakon vojnog ordinarijata uvede i saborski ordinarijat.

Mlaćenje prazne slame zaštićeno kulturno dobro

Andrea Zlatar Violić, ministrica kulture, dobit će ovih dana dopis MO-a Selce o njegovanju običaja mlaćenja prazne slame. Selčani žele ovaj jedinstveni običaj uvrstiti na popis 116 zaštićenih nematerijalnih kulturnih dobara o kojima vodi brigu Ministarstvo kulture poput ojkanja, gange, šibenske klape i drugih. Ove godine snimljen je i film o Selčankama koje u nošnjama mlate slamu na glavnom trgu. Film će biti priložen uz dokumentaciju, a Selčani se nadaju da će njihovo tradicionalno mlaćenje prazne slame biti prepoznato kao narodni običaj i s vremenom se naći i na UNESCO-ovoj listi. Ipak su oni jedinstveni time što mlate praznu slamu samo jednom godišnje.

 Kud Ivo, tud i ja – prema izlaznim vratima

Jadranka Kosor, bivša predsjednica HDZ-a, poručuje u Globusu da “ne može šutjeti“ jer se ne želi odricati svog rada i svojih suradnika. Dakle, “kud Ivo, tud i ja”, odnosno samo je pitanje vremena kada će biti izbačena iz HDZ-a.

Bacila kamen premda ni ona 
nije bila bez grijeha

Margareta Mađerić, kandidatkinja za zagrebačku gradonačelnicu iz HDZ-a, već je prvog dana nakon objave kandidature osjetila na svojoj koži rezultate povećanog interesa javnosti. Jutarnji joj je brzo pronašao mrljicu u slabo poznatoj biografiji. Margareti Mađerić zamjereno je što je 2011. godine prozvala direktora Zagrebparkinga da je neovlašteno sredio parkirališnu kartu Mili Kekinu iz Hladnog piva, a da je istodobno i sama, mimo pravila i procedura, stekla čak četiri povlaštene karte za parkiranje u Zagrebu.

Komentara 5

LE
leurdovac
23:08 14.02.2013.

Koliko visoka mora biti plaća da se ne plaća parking?

DK
dkatica2
20:15 14.02.2013.

don Grubišić je bivši udbaš iz crkvenih redova , on u svojim govorima ne spominje boga ,amen!

YU
yututu
22:02 14.02.2013.

kotrina - takvi su svi vojnici crvene Partije - za otaDŽbinu spremni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?