Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VINKOVCI

Mršić: Nogomet se ne igra samo radi Dinama i Hajduka

stanko mrsic
Arhivska fotografija
22.05.2011.
u 13:43

Trener Cibalije Stanko Mršić jako je razočaran netom završenim hrvatskim nogometnim prvenstvom.

-Smatram da je ovo prvenstvo jedno od najgorih prvenstava do sada uopće. Za takvo stanje odgovorni su svi u nogometu počevši od HNS-a i njegovog vrha, preko sudačke organizacije pa i do samih klubova, njihovih predsjednika igrača i trenera. Nešto se mora hitno mjenjati jer ovako dalje zaista više ne ide. Cibalija je na kraju četvrta ali nam je ukradeno najmanje deset bodova, 1-2 mjesta više na prvenstvenoj ljestvici i finale Kupa - u jednom dahu je izgovorio trener Cibalije Stanko Mršić na novinarski upit da prokomentira netom završeno nogometno prvenstvo.

Kao jednu od nelogičnosti vidi i činjenicu da je prvenstvo završilo a da se još uvijek ne zna koliko klubova ispada u drugu ligu, koliko ih ulazi prvu ligu kao niti koliko će se klubova natjecati slijedeće sezone u HNL-u.

Nezadovoljan je i načinom kako se pravi popis igrača za hrvatsku nacionalnu vrstu gdje također vidi mjesta za promjene.

– I u HNL-u ima igrača koji mogu igrati za reprezentaciju. Mali klubovi nemaju priliku ući u reprezentaciju, nemamo priliku prodati svoje igrače dok neki manageri i klubovi od toga jako dobro egzistiraju. Malo "fair play-a" molim prema ostalim sudionicima HNL-a osim Hajduka i Dinama bilo bi vrijeme - rekao je Mršić koji smatra da je uvođenje profesionalizma u sudačku organizaciju jedan od načina da se situacija u hrvatskom nogometu konačno počne sređivati.

– Neka i suci, kao i onaj tko ih delegira, budu profesionalci a ne da imaju svi dobro plaćene poslove i položaje i još sude. Neka ih plaća HNS i neka odgovaraju za to što naprave. Nije logično da smo svi osim njih profesionalci. Kada bi tako bilo svi bi se drugačije ponašali - prijedlog je Mršića koji je ove godine izbačen sa klupe svega dva-tri puta iako je, kako sam kaže,  bilo materijala i za češće takve postupke sudaca.   

Ključne riječi

Komentara 8

VK
vječni krojf
14:21 22.05.2011.

Kao prvo, Mrsicu i mi ljubitelji nogometa smo nezadovoljni prikazanim nogometo aza to si i ti velikim djelom kriv.Slabo radis puno protesta, jaukanja,a gdje su ti to igraci u tvom klubu koji bi mogli igrati u repki?Zar Kresinger? molim te lijepo.Dinamo i hajduk kao i svake godine spasavaju ligu,a ove godine im se donekle pridruzio Katalinic sa svojim Splitom,koji su iznanedjenje prvenstva.Gdje je tvoj klub,gdje je to tvoj rad?.Mrsicu treba zasukati rukave,jer nitko ti danas nece nista pokloniti, a od plakanja nema koristi?Mi imamo profesionalne trenere u ligi,ali samo u ugovorima a na djelu se bas ne pokazuju a tu spadas i ti gospodine!!!!

DU
dubrovnik2011
14:24 22.05.2011.

ma u kojoj su to drzavi svijeta nogometni suci profesionalci.prestani filozofirat mrsicu,ako ti ovdje nevalja,ima svijeta i europe koliko hoces,klubova zilijun,kad si vec toliki strucnjak izvoli ic,svi jedva cekaju da im dodes za milijun eura.daj sjasi vise

BO
bomba
15:07 22.05.2011.

Mršić: Nogomet se ne igra samo radi Dinama i Hajduka ----------------------------------- U pravu je, igra se zbog publike ali im je slab odziv. Valjda nisu igrali zbog njih, a kad je došao Dinamo ili Hajduk bilo je i odziva publike. Hajde mršiću ne klapi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije