Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Petar Tomić

I sa 75 strasno uz Dinamo: Boli me što su navijači razjedinjeni!

petar tomić (1)
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/4
03.06.2011.
u 14:22

Redakciju Večernjeg lista posjetio je 75-godišnji Petar Tomić iz Vinkovaca, navijač zagrebačkog Dinama

Kao najstariji član Udruge navijača Dinama iz Vinkovaca, gospodin Tomić poziva sve navijače kluba na ujedinjenje jer, smatra, Dinamu je podrška svih navijača iznimno potrebna.

– Želja mi je, dok sam još živ, potpuno se posvetiti Dinamu. Volio bih da se svi dinamovci, kojih ima jako puno, ujedine pod Dinamovim grbom. Tada bi nas zasigurno bilo više na stadionu. Dinamo ima navijače, no oni nisu ujedinjeni. U kontaktu smo s ostalim udrugama navijača Dinama diljem Hrvatske te smatram kako bi uprava kluba, na čelu s gospodinom Zdravkom Mamićem, trebala pronaći prostorije da bi se sve udruge mogle sastati i navijati za Dinamo bez ikakvih izgreda.

Posebno mu smetaju novčane kazne koje je Dinamo u povijesti morao plaćati zbog pojedinih navijača.

– Zašto da Dinamo plaća kazne zbog huligana koji se upliću u naše navijanje? –zapitao se gospodin Tomić i dodao:

– Time se najviše štete nanosi klubu.

Kao dugogodišnji navijač kluba sigurno ste puno toga prošli s Dinamom?

– Kako ne! Proputovao sam cijelu Jugoslaviju kako bih bio uz Dinamo. Sjećam se kako su najžešća gostovanja bila u Beogradu, Novom Sadu i Tuzli. Pošteno smo navijali, no znali smo i pokupiti batine, pogotovo na tim gostovanjima. Dinamo je tada bio omražen u cijeloj bivšoj državi.

Je li vam neki trenutak ostao posebno urezan u pamćenje?

– Najsretniji sam bio sada već legendarne 1982. kada nas je veliki stručnjak Ćiro Blažević odveo do povijesnog naslova prvaka. Posebno sam zapamtio utakmicu u Beogradu kada smo tukli Zvezdu sa 3:0.

Gospodin Tomić je napravio i poseban Dinamov kombinezon.

– Dosta sam novca potrošio kako bih ga napravio, no, iskreno, nije mi nimalo žao. Jako volim Vinkovce i Cibaliju, no Dinamo mi je, ipak, posebno urezan u srcu.

Supruga mu je preminula prije dvije godine.

– Živim sam u Vinkovcima, no svaki dan provedem uza sport i Dinamo. Imam četvero djece koji su, također, veliki zaljubljenici u sport i naš Dinamo – za kraj nam je kazao strastveni navijač modrih Tomić.

Ključne riječi

Komentara 6

MA
Mamlaz
15:04 03.06.2011.

Gospodinu Tomiću kapa do poda, i zavidim što je imao privilegiju gledati Dinamo dok je to ime značilo nešto drugo nego danas, dok je Dinamo bio purgerski ponos.

SE
senior
16:11 03.06.2011.

Mamlaz, purgerski ponos je od 1960 (hej kada je to bilo) do 1990 godine u puniu trideset godina mog gledanja (i plakanja) osvojio 1 (jedno) prvenstvo i to 1982. Sada sam ponosniji na ovih 6-7 zadnjih godina Dinama nego na sve ono što su Dinamo i Croatia napravili od 1960-2000. Je***š ponos dok osvajaš 3,4 ili 8 mjesta.

Avatar PTB
PTB
18:05 03.06.2011.

Navijači Dinama su u zadnje vrijeme ujedinjeniji nego ikad.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije