Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UNATOČ RECESIJI

Dok drugdje pljušte otkazi, Borovo će zaposliti 50 novih radnika

10.03.2009.
u 20:12

U vrijeme svjetske krize i borbe za svako radno mjesto, vukovarska tvrtka Borovo za 24. ožujka najavljuje otvaranje i svečani početak rada obnovljenoga objekta Obućara nova, u kojem će posao pronaći i 50 novih djelatnika.

– Objekt Obućara nova tijekom rata teško je stradao, a u njegovu obnovu i opremanje modernom tehnologijom uložili smo 47,5 milijuna kuna – rekao je Mirko Ćavara, glavni direktor Borova.

U Obućaru novu bit će preseljene sve dosadašnje stare proizvodne linije Borova, a radit će i nova moderna linija za proizvodnju brizgane obuće, koja je kupljena prije mjesec dana.

– Svjetska kriza Borovo još nije zahvatila, no očekujem da to, kad se i dogodi, neće izazvati velike potrese – rekao je Ćavara, dodajući da Borovo danas zapošljava 1200 radnika, od kojih njih 600 u pogonima u Vukovaru.

– U razvoju tvrtke išli smo težim putem, koji nam se isplatio jer smo zadržali brend Borova, ali i iz godine u godinu podižemo razinu proizvodnje. Da nije bilo projekta Obućara nova, mislim da bi se obućarska proizvodnja u Borovu uskoro urušila – rekao je Ante Oklopčić, direktor Kožne obuće.

Želite prijaviti greške?