Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
29.05.2010. u 15:18

Milanović je sluganski išao po potporu u Bruxelles, što je zacijelo utjecalo na jednako slugansku Kosor. I - dijaspora je žrtvovana, imat će tri zastupnika.

SUB 22.5.
Dijaspora će moći glasovati u vrijeme kad diplomati imaju pauzu od dilanja

Dijaspora će moći glasovati samo u diplomatskim predstavništvima. Valjda u vrijeme kad hrvatski diplomati naprave pauzu u dilanju droge i alkohola, kockanju, rasipanju novca poreznih obveznika i dogovaranju poslova za svoje tvrtkice. Dijaspora pripada dijelu hrvatskoga naroda koji je uvijek stradavao - i u Bleiburgu, i na križnim putevima, i u jugoplanu o ekonomskoj emigraciji kojim će se odnaroditi stotine tisuća ljudi a Titovoj satrapiji priskrbiti milijardske devize, i u političkim zatvorima, i u smicanju nepoćudnih i u zemlji i u inozemstvu. Milanović i Kosor, kumrovečki učenici i baštinici, znaju vrlo dobro da je nezaštićeni svijet najlakše žrtvovati. Možda je Milanović, po ocu Sinjanin, korijenima baš iz “dijaspore”, iz BiH. Možda je u narodu koji je, noseći Gospinu zavjetnu sliku, iz Rame s franjevcima bježao u Sinj pred turskim nasiljem, bio i netko od njegovih predaka. Ali tko zaboravi Boga, zaboravlja i svoje korijene! Pa Jaca i Zoki mole: “Sveti Oli Rehn, pomozi nam. Sveti Barroso, pomozi nam! Sveti Swoboda, moli se za nas!” Dodajem svoju molitvu - sveta EUnijo, ne kradi nas više!

NED 23.5.
I obožavatelji i protivnici Tita - primitivci, krezubi i musavi

U svibanjskom Kumrovcu napokon - dvoboj. “Tito ljubičica bijela” i “Tito zločinac” na istom mjestu. Osim što su kumrovečki slavitelji preuzeli i radikalizirali Mesićevo opravdavanje blajburškog zločina kao neizbježne osvete, ima i jedna stara novost u nadvikivanju Titovih obožavatelja i protivnika. I jedni i drugi i pojavom i dernjavom pripadaju najprimitivnijoj folklornoj inačici - provalama krezube, musave, zapjenjene, razuzdane iracionalnosti. Bilo je i nekih nepouzdanih najava da će u Kumrovec doći i predsjednik Josipović, ali ako je i imao želju doći, vjerojatno se pobojao da bi s tom rugobom od proslave mogao biti poistovjećen. Bolje je ostati kod kuće nego se kući vratiti popišan! Eto još jednoga dokaza da bi se Tito napokon iz sadašnjosti trebao preseliti u povijest, ali ne u Mesićeve krivotvorine nego u historijske činjenice. Ali baš to prikazivanje činjenica, kakvo gledamo na HTV-u u Vrdoljakovoj seriji “Tito”, titoistima najviše smeta. Naravno, seriju ne napadaju argumentima, nego frazama o “reviziji povijesti”. Da bi se očuvali mit i svetinja, ne smije se čuti ni vidjeti istina - to je njihova logika. Kad je čovjek nemoćan i razoružan pred puškom i nožem - puškom i nožem piše se i povijest o njegovoj žrtvi!

PON 24.5.
Grobari našeg nogometa Marković i Bilić neće uz SP umirati od sramote

Pročitao sam ganutljiv razgovor s Ćirom, koji je od hrvatskoga nogometno-političkoga jada pobjegao u Šangaj. U megalopolisu može biti daleko od domovine u kojoj je nogomet tek nešto življi od leša a on ga je bio doveo do svjetskih vrhunaca. Dok takav čovjek poda stare dane u nogometnoj provinciji mora učiti kineski kako bi nogometaše svoga kluba doveo do prvoga mjesta, dotle u hrvatskom nogometu vlada “Kinez” Vlatko Marković koji je Ćiru potjerao da bi nogometnu provinciju napravio od Hrvatske. I da bi godinama javnosti lagao kako će svojim autoritetom Hrvatskoj (i Mađarskoj) omogućiti da budu domaćini Europskog prvenstva, a u Uefi nije dobio niti jednog jedinog glasa! Ipak je postigao vrijedan uspjeh – nagovorio je izbornika da s uha skini rinčicu, jer – kako trener s rinčicom može reprezentativcima biti autoritet! Evo rezultata: u prijateljskim utakmicama pobjeđujemo petorazredne reprezentacije uoči SP-a u Africi koje će Ćiro dočekati izgubljen u Šangaju, a hrvatski navijači kao nevoljni TV gledatelji kojima je oduzeto najljepše: domoljublje i emocije. Hoće li u to vrijeme Marković i Bilić umirati od sramote? Neće, dapače, ti grobari hrvatskog nogometa bit će likovi u TV spotovima i komentatori!

UTO 25.5.
Znanstvenici “spaljuju” Mišaka, najvećeg popularizatora znanosti

Peticiju protiv HTV-ove emisije “Na rubu znanosti” Krešimira Mišaka potpisalo je 115 znanstvenika. Kažu – nije riječ o znanosti nego o pseudoznanosti. Eto još jednoga dokaza da znanstvenici traže status svetinja ili nedodirljiva kulta, poput kulta ličnosti u totalitarnim režimima. Kad im treba, pozvat će se na sudbine znanstvenika koje je progonila Crkva, ali kad im opet treba, ponašat će se kao nepovrediva Crkva koja “spaljuje” protivnike. U medijima nitko tako uspješno ne popularizira znanost kao Mišak. To ne bi mogao da i alternativnim pogledima ne daje priliku. I onim pogledima koji su uvjerljivo nijekali ili dovodili u sumnju svrhu nekih znanosti i etablirane “znanstvene istine” o prirodi i o društvu koje služe samo tome da elite koje vladaju svijetom nitko ne bi zanijekao ili doveo u sumnju. Znanstvenicima je vrlo teško priznati da su uglavnom sluge tih elita, o kojima su financijski ovisni. Nevjerojatno je s koliko se lakoće odriču posebnosti i individualnosti pa se organiziraju u čopore za napade na novinare dok su istodobno u međusobnim sukobima kolegama spremni odreći i moralnost i stručnost. Smeta im svak, pa i svak među njima, za koga misle da bi ih mogao udaljiti od – kultnoga statusa i državne kese.

SRI. 26.5.
Josipović unaprijedio Mesićev stil - u sve upire prst, odgovoran ni za što

Od komičnih svađa između predsjednika Josipovića i HDZ-ovih dužnosnika komičnija je samo “naredba” Jadranke Kosor da te svađe prestanu. Navodno zato što škode vladajućoj stranci a koriste oporbi. Ali vrlo je teško očekivati da će premijerka, pa i Šeks, Hebrang, Jarnjak i drugi hadezeovci odšutjeti buduće napade s Pantovčaka. A da će ih biti, više je nego sigurno, jer su oni jedini način da Josipović odjekuje u javnosti. Koliko mu je drago odjekivati, pokazuje optuživanje vlastite zemlje u Parlamentu BiH, grljenje sa srbijanskim predsjednikom Tadićem, opredjeljivanje oko kojekavih prosvjeda, afera i drugih senzacija, te mnoštvo intervjua. U nekoliko mjeseci dao ih je više nego Tuđman i Mesić u dva desetljeća vladavine. Obećanje nove pravde iz predizborne kampanje bilo je svjesno obmanjivanje birača. Otkad je na vlasti, nepravde je i siromaštva u Hrvatskoj sve više, pa će predsjednik morati izigravati poštenjačinu i samaritanca kako bi javnosti zamazivao oči. Za to su mu neizbježni napadi na izvršnu vlast, jer je za stanje u zemlji ona kriva. Već je pokazao kako je naslijedio i unaprijedio Mesićev stil - u sve može uprijeti prstom, a ni za što nije odgovoran. Pa bi se moglo dogoditi da J. Kosor svoju odluku prekrši - prva.

ČET 27.5.
Vrlina EU je učiti jezik radi kreveta

Europa od prosvjetiteljstva napreduje u svemu, pa se zato i ujedinjuje. Evo primjera: nijedna se od supruga europskih državnika iz vremena početaka EU po javnoj besramnosti ne bi mogla mjeriti s Carlom Bruni, ženom francuskoga predsjednika Sarkozyja. A ona nije baš beznačajna, “po funkciji” je i kriterij EU, a EU bi trebale resiti najveće vrline kojima teže i buduće članice. Evo čemu po Carli služi učenje stranih jezika. Mnogo putujemo, upoznajemo nove ljude, pa “moramo znati što ćemo im reći ako završimo u krevetu s njima”. Na primjer: “Palim se na tebe”, ili: “Gurni mi prst u guzu”. Istina, takve je savjete (u TV showu) dijelila prije podosta godina, ali uspaljenost koju javno pokazuje uz muža nije splasnula, što je dozlogrdilo i francuskim novinarima. Zacijelo su naše proeuropske elite posebno motivirane i nadražene vrhunskim dometom europske kulture i uljuđenosti koji se utjelovio u ženi francuskoga predsjednika. Zašto učiti engleski, francuski, španjolski, češki? Ne zato da bi se čitalo i prevodilo Shakespearea, Balzaca, Cervantesa, Hašeka, nego da bi se usputnom partneru moglo reći “Gurni mi prst u guzu”. Nadajmo se da naši političari i njihovi partneri u EU na koje se pale jezike toliko znaju!

PET 28.5.
Hajku na Vrhovni sud predvodi kolumnist pročetničke “Politike”

Franjo Tuđman bio je podnio tužbu protiv “Feral Tribunea”, a sudac Mrčela taj je list oslobodio krivnje. Naravno, ta činjenica nije ušla u ljevičarsko pamćenje kao funkcioniranje pravne države nego kao “represija Tuđmanova režima”. A ta “represija” ući će – zamislite! – i u udžbenike povijesti “Školske knjige” vlasnika Ante Žužula. Splitski sudac Slavko Lozina oslobodio je neke optužene u “slučaju Lora”, što je bila “zaštita zločinaca”. Kad je drugi sudac iste optužene osudio, e, to je bila pravna država! Kad je Ika Šarić teško osudila generala Norca, proglašena je heroinom. “Slučaj obitelji Zec” već je dva desetljeća strašni simbol hrvatskih ratnih zločina i zločina hrvatskoga pravosuđa, ali ljevičari nikad ne spominju desetke srpskih zločinaca koji su skrivili smrti tisuća hrvatskih “obitelji Zec” i koji i danas slobodno šeću Hrvatskom, Srbijom i Bosnom i Hercegovinom. Sada je objavljena odluka Vrhovnog suda Hrvatske koji je odbio DORH-ov zahtjev za zaštitu zakonitosti u procesu u kojem je ljevičar Predrag Matvejević uvjetno osuđen na šest mjeseci zatvora zbog kleveta i uvreda na račun pjesnika Mile Pešorde. Opet ne valja pravna država. I tko predvodi hajku na Vrhovni sud? A tko drugi nego kolumnist pročetničke beogradske “Politike” Miljenko Jergović!



Komentara 43

KU
kumajela
19:19 30.05.2010.

9A9 I ja tako mislim.

PR
propalismoFranjoskroz
15:55 29.05.2010.

30 godina od titove smrti,pa je eto njegov bivši obožavatelj skupio hrabrosti da pljuje po njemu.Znači još 20 godina trebamo čekati da ovaj režimski dupelizac počne pljuvati po Tuđmanu,

OB
-obrisani-
18:52 30.05.2010.

Dijaspora? Jesu li to samo ustase ili se racunaju i Hrvati i Srbi (ne traktorasi) koji su odselili iz Hrvatske zgadjeni Tudjmanom i ustasama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?