Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RIJEČ - DVIJE

Dijagnoza: u Brezovici slabo uče

15.10.2008.
u 17:24

Opet Brezovica. Dom za nezbrinutu djecu u Brezovici, koji vodi Katolička crkva, ponovo je u središtu skandala. Jednoj štićenici doma s teškom mentalnom retardacijom već je dvaput u protekla tri tjedna pružena pomoć u Klinici za dječje bolesti u Zagrebu. U bolnici kažu da je dijete prvi put dovedeno zbog podljeva ispod oba oka, a da je drugi put imalo višestruke ozljede glave, prsnog koša i nogu.

Neki mediji već bruje o zlostavljanju štićenice, a takve sumnje donekle potkrepljuje i činjenica da liječnici iz Klaićeve nisu povjerovali službenicima Brezovice koji su tvrdili da se nesretna djevojčica sama ozlijedila. Ministar zdravstva Darko Milinović najavio je zatvaranje Brezovice ako se pokaže da je dijete zlostavljano. Bez obzira na rasplet situacije, već sada je jasno da je šteta počinjena. Brezovica ima neugodnu “povijest bolesti” pa su građani s pravom osjetljivi na svaku možebitnu nepravilnost. Stoga je nedopustivo da je “slučaj” stigao u medije tek kada su liječnici iz Klaićeve posumnjali da je riječ o zlostavljanju.

O nemilom su događaju javnost trebali izvijestiti vodeći ljudi doma. To nikako ne bi značilo priznanje da je u domu bilo zlostavljanja, nego samo pokazivanje dobre volje da se stvari žele raščistiti do kraja. Jer, tvrde stručnjaci, moguće je i da se štićenica samoozlijedila. No, svako kašnjenje može biti i – pokušaj prikrivanja. Pogotovo kada je riječ o Brezovici.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?