Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
04.04.2013. u 12:00

Naučili smo da će SDP-ovi zastupnici koji budu izabrani donirati razliku između saborske i europske plaće u zakladu “Ana Rukavina“

Što smo u dosadašnjem tijeku kampanje za Europski parlament naučili u vezi s tom cijenjenom institucijom? Naučili smo da će SDP-ovi zastupnici koji budu izabrani donirati razliku između saborske i europske plaće u zakladu “Ana Rukavina“. Premijer Zoran Milanović to ističe u svakoj prilici, i kad predstavlja kandidacijsku listu po većim hrvatskim gradovima i kad drži konferencije za medije na neku drugu temu. Možda to ističe i na druženju s prijateljima ili na roditeljskim sastancima ako na njih odlazi. Riječ je o demagoškom potezu, a neki analitičari se čak i šale da se premijer na to odlučio kako oni ne bi imali veće plaće od njega.

Drugi, pak, postavljaju pitanje o poruci koja se šalje kad se zastupnicima određuje da novac uplate u zakladu kojom upravlja član SDP-a. Pitanje je legitimno i premijer bi puno bolje napravio da je zastupnicima rekao neka uplate u zakladu po svom izboru. A i nije morao uopće o tome govoriti jer se tako javnosti predstavlja i kao netko tko članovima stranke ograničava zakonski pripadajuće plaće. Analitičari kažu kako je, izuzev bivših ministara Tonina Picule i Joze Radoša, lista SDP-HNS-HSU sastavljena od političkih anonimusa. Je li odricanje od dijela plaće ulaznica koju anonimusi moraju platiti da bi ušli u “prvu ligu” politike?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?