Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle

Proslavljeni hrvatski nogometaš Davor Šuker novi je stanovnik Opatije, potvđeno je na druženju bivšega nogometnog reprezentativca s dječacima iz nogometnog podmlatka NK Opatije u ponedjeljak, kojem je prisustvovao i gradonačelnik Opatije Amir Muzur. Mali Opatijci okružili su najboljeg strijelca Svjetskog prvenstva u Francuskoj 1998. godine, a on je dajući autograme ukratko objasnio što ga je nagnalo da se prikloni Kvarneru kao svome novom stalnom mjestu boravka.

- Opatija mi se oduvijek jako sviđa, obožavam more i tijekom karijere uvijek sam nastojao biti što bliže moru - rekao je Davor koji je već nekoliko mjeseci ponosni vlasnik luksuznog stana u Opatijcima dobro poznatoj vili Porthaim.

Vila od nekih 900 četvornih metara nalazi se u blizini hotela Ambasador, a prije nekoliko godina kupila ju je i obnovila tvrtka u vlasništvu porečkog poduzetnika Dražena Golemovića. Vila na pet etaža ima više luksuznih stanova veličine od 180 do 200 kvadrata i radi se o nesumnjivo dobrom poslovnom potezu nogometaša s očito razvijenim osjećajem za biznis.

Inače, među Opatijcima vijest o novoj poslovnoj investiciji proslavljnog nogometaša i bonvivana koji se već nauživao Španjolske, Engleske, Italije... nije prevelika novost jer je cijela transakcija obavljena, prema nekim informacijama, već prije godinu dana. No u ponedjeljak su i Davor Šuker i gradonačelnik Amir Muzur iskoristili priliku da opatijskoj i hrvatskoj javnosti i službeno obznane činjenicu da Šuker postaje stanovnik "stare dame hrvatskog turizma".

Muzur u ovome sigurno prepoznaje priliku za dodatnu afirmaciju Opatije kao poželjnog turističkog odredišta, a Davor Šuker sigurno na Kvarneru neće biti osamljen jer će mu “susjedi” biti i Janica Kostelić, Ivan Ljubičić i mnoga poznata imena.

Brojanje novaca
STIŽE ZABRANA NA RAZINI UNIJE
Nema više kupnje auta ili stana za ‘keš’, sve će ići preko računa
dr.sc. Mario Bagat
ISTRAŽILI SMO
Zašto je bitno da znate razlike između dopunskog i dodatnog osiguranja