Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 199
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RODNO MJESTO STONESA

Dartford - grad u kojem ulice nose nazive pjesama Rolling Stonesa

12.12.2008.
u 16:07

Gradić Dartford u Kentu, oko 25 kilometara od Londona, iznimno je važan u povijesti britanskog rocka: tu su se 1943. rodili i (skupa) išli u školu Keith Richards i Mick Jagger, koji su se nakon škole slučajno sreli u vlaku Dartford-Sitcup prije 47 godina, počeli razgovarati o glazbi i odlučili zajedno svirati i pjevati – što i dan-danas rade vrlo uspješno u najvećoj i najdugovječnijoj rock grupi na svijetu.

U spomen na svoje slavne sugrađane, gradsko vijeće Dartforda odlučilo je u cijelome novom naselju Bridge, uz obalu Temze, vrijednom oko 400 milijuna funta, ulice nazvati po hitovima Rolling Stonesa. To nije prvi spomen na legendarne rockere u rodnom gradu – u nekadašnjoj srednjoj školi Dartford High danas je Centar za glazbu i umjetnost "Mick Jagger" – ali je valjda prvo naselje u svijetu čije su sve ulice nazvane po rock pjesmama.

Satisfaction Road, Little Red Way, Angie Mews, Babylon Close, Sympathy Street, Stones Avenue, Dandelion Row, Lady Jane Walk, Cloud Close, Rainbow Close, Ruby Tuesday Drive, Black Boulevard, Start Street - svih tih 13 imena odobrila je i Kraljevska pošta i hitne službe, te je počelo postavljanje znakova na rock'n'roll ulice.

Gradsko vijeće bilo je oduševljeno tom idejom, s tim što su neki članovi bili zabrinuti zbog mogućih troškova jer bi lovci na suvenire mogli krasti ploče s imenima. No, predsjednik vijeća Jeremy Kite ističe da su ploče montirane na posebno čvrst način da ih ne bi bilo lako skinuti, i da očekuje veće gradske prihode od turizma, jer će se ljudi dolaziti fotografirati uz te natpise.

Želite prijaviti greške?