Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HLADNI RADIJATORI Zadovoljstvo u Ulici Isidora Kršnjavog kratko trajalo

Dan nakon uređenja okoliša stanari se bune zbog grijanja

11.12.2008.
u 17:10

KARLOVAC – Samo dan nakon što su stanari Ulice Isidora Kršnjavoga na brojevima 6 i 8 dobili potpuno uređeni okoliš, njihovi susjedi u istoj ulici, samo nekoliko ulaza dalje, od broja 13 do 13F, danas su negodovali zbog lošeg grijanja.

Pogođeni svi katovi
Nezadovoljstvo traje već neko vrijeme. Poduzetni Rakovčani odlučili su tome stati na kraj. Dio stanara na višim katovima iz toga niza četverokatnica probleme osjeća već desetak godina, međutim, slabo grijanje od ove sezone počeli su primjećivati i stanari koji žive na nižim katovima.

– Radijatori su nam hladni već oko 21 sat. Proteklih dana još se kako-tako moglo i istrpjeti, ali što će biti kada još jače zahladi. Problem nije samo prerano isključivanje, već i općenito preslabo grijanje cijeli dan – tek je dio prigovora koji su se mogli čuti na sastanku stanara koji je održan s predstavnicima Toplane, a na inicijativu nezadovoljnih građana.

Da problem doista i postoji priznao je i Vladimir Benkek, poslovođa u Toplani, koji je ispred te gradske tvrtke bio na sastanku.

– Slažem se da se loše grijete. Tehničko rješenje vašeg problema bilo bi zamijeniti, odnosno staviti novi izmjenjivač u vašoj toplinskoj stanici. Laički rečeno, na izmjenjivaču se nakupio kamenac – kazao je V. Benkek.

Problema je više
Po njegovim riječima, da bi se riješio problem na gornjim katovima trebalo bi postaviti tzv. ekspanzivni modul koji bi po principu rada hidrofora tjerao toplu vodu na gornje katove. Inače, radi se o automatskom uređaju za održavanje tlaka u toplovodnim i vrelovodnim instalacijama centralnog grijanja. Omogućava prihvat viška vode, koji nastaje pri zagrijavanju vode u instalaciji centralnog grijanja, kao i dopunu instalacije centralnog grijanja. Vrijednost te investicije bila bi oko 100.000 kuna, a morali bi je platiti stanari, koji su odlučili osnovati radnu skupinu za grijanje.




Želite prijaviti greške?