Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Dalmatinka Nova: Radnici traže privremenu zabranu raspolaganja imovinom

11.11.2008.
u 16:17

Radnici "Dalmatinke Nove", koji su prije nekoliko dana uputili zahtjev Trgovačkom sudu u Splitu za pokretanjem stečaja, danas su tom sudu uputili zahtjev da privremeno zabrani Upravi te tvrtke, braći Ladini, pravo raspolaganja imovinom jer, kako tvrde, zadnjih dana ubrzano rasprodaju imovinu te tvrtke, strojeve, ali i ostalo što je u stečajnoj masi.

Radnici su prijavu podnijeli zbog nedopustiva raspolaganja stečajnom masom tvrtke nad kojom je pokrenut stečaj i zato što rasprodajom imovine braća Ladini pogoduju nekim vjerovnicima na račun drugih, koji se ne će imati od čega namiriti, kazala je Iva Radonja, predsjednica Nezavisnog sindikata "Dalmatinke Nove".

Radonja je naglasila kako je Državnom odvjetništvu podnesena i kaznena prijava protiv Uprave sinjske tvornice i braće Ladini zbog rasprodaje tvrtke te kako radnici traže zabranu raspolaganja svom pokretninama i nekretninama sve dok se radnicima ne isplate plaće ili proglasi stečaj.

Uporno se ide na ruku nekim vjerovnicima na račun drugih, a podnošenjem zahtjeva Trgovačkom sudu još jednom smo izrazili sumnju u dobre namjere braće Ladini da počnu proizvodnju.

Iz Uprave "Dalmatinke Nove" nisu htjeli komentirati najnovije poteze radnika.

(Hina)
Ključne riječi

Želite prijaviti greške?