Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZADAR

Prvi kruzer pristao u zadarsku Gaženicu, a Kalmeta bojkotirao Hajdaš Dončića

Gaženica
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/9
11.07.2014.
u 13:39

Ministar Siniša Hajdaš Dončić rekao je da industrijska luka Gaženica ima veliki potencijal i da se nalazi na idealnoj poziciji na Jadranu

Bojkotom gradske uprave Zadra obilježeno je prvo pristajanje kruzera u novoizgrađenu zadarsku industrijsku luku Gaženica. Na svečanosti na kojoj je bio ministar Siniša Hajdaš Dončić i na kojoj su dočekani turisti s kruzera Celebrity Equinox, dugog više od 300 metara, u kojem je bilo oko 2500 turista i oko 1000 članova posade, nije bilo zadarskog gradonačelnika Božidara Kalmete, a koji je to opravdao sjednicom zadarskog gradskog vijeća, ali uz komentar:

– Da su me i zvali, ne bih došao.

Kalmeta, koji je bio ministar u vrijeme kada je odobrena gradnja industrijske luke Gaženica, rekao je kako mu je nevjerojatno da aktualna Vlada ne želi izgraditi zgradu terminala u zadarskoj luci.

– Sada neka se slikaju oni koji su bili protiv tog projekta. Ova Vlada iz koje su govorili da je to megalomanski projekt pokušala je zaustaviti taj projekt i zaustavili su ga. Trebala bi se izgraditi zgrada terminala i zbog te luke trebalo bi biti otvoreno više od 1000 radnih mjesta. Bit će tamo i kruzera i dolazaka, sretan sam što je tamo danas kruzer – rekao je Kalmeta.

Ministar Siniša Hajdaš Dončić rekao je da industrijska luka Gaženica ima veliki potencijal i da se nalazi na idealnoj poziciji na Jadranu.

– Odavde smo dva sata od Zagreba i Splita, na sat i pol od nacionalnih parkova. Sada je na lučkoj upravi da razvije dobar biznis i na Gradu Zadru. Ovo je velika šansa i za zaleđe i dobitak za sve. Zgrada terminala gradit će se prema modelu koji će željeti koncesionar i za prvu ruku zgrada će biti montažna. Luka je spremna, a to je dokazano i pristajanjem kruzera i kapetan je, kako mi je rekao, zadovoljan uvjetima. Zgrada je privatan biznis i operater će je izgraditi sukladno svom interesu. Koncem devetog mjeseca dio putničkog prometa prebacit će se ovdje, a dio će ostati u staroj jezgri. Kalmeta je bio pozvan danas, a jesam li očekivao da dođe, hipotetsko je pitanje i ništa nisam pretpostavljao. Ovaj projekt gradi država, a cilj je da dođu turisti i da u Zadru potroše novce – rekao je Hajdaš Dončić.

>> Božidar Kalmeta arapskoj delegaciji predstavio turističke potencijale

Komentara 36

Avatar mrado88
mrado88
10:43 11.07.2014.

Kada biste ovoj vladi dali nadležnost nad pustinjom u Sahari za pet godina bi tamo zavladala nestašica pijeska.........

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
10:37 11.07.2014.

Svatko pristojan ne želi biti ni viđen u društvu klike s Pantovčaka i Markova trga, koja toliko godina već uništava Hrvatsku. Drugovi, podnesite ostavke i zaboravite svoj "region"!

IV
ivanlovin
10:49 11.07.2014.

Smatram da nema boljeg i jeceg politicara od Kalmete. Smatram da nema veceg mafijasa od njega. Ali iza covjeka ostaju rezultati uzima sebi ali stvara i za druge u punom smislu je dobar politicar. Nije kao ostali samo sebi. Da smo u avakom gradu imali takvog situacija bi bila puno drugacija. Kod nas u Slavoniji samo su znali uzimati pare i zaposljavati u drzavne firme nista ne stvarati. Pogledajte Zadar u zadnjih 20 godina to je grad koji se najvise razvio. Mozemo mi biti ljuti i ljubomorni ali iza njega su neki rezultati iza ostalih nikakvi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije