Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera bez epiloga

Srušen kvorum: O Turističkoj palači i namještanju natječaja drugog tjedna

Sjednica splitskog gradskog vijeća
Foto: Tino Juric/PIXSELL
02.10.2014.
u 19:37

O Turističkoj palači splitsko Gradsko vijeće nije raspravljalo. Iza 19 sati, nestalo je kvoruma.

Grad Split u prvih je šest mjeseci ove godine uprihodio 342.897.177 kuna, a izdaci su iznosili 374.476.807 kuna. Ljiljana Vučetić, pročelnica za financije rekla je kako je manjak nastao plaćanjem starih dugova te zbog izgubljenog spora s Dal Koningom. Gradonačelnik Ivo Baldasar vijećnike je izvijestio o svom radu istakavši nekoliko ključnih projekata.

–  Dovršili smo aneks škole Pujanke, škola Pazdigrad za nekoliko dana ide natječaj, s Ministarstvom smo pred potpisom ugovora za sufinanciranje.  Istočna obala je malo zastala, ali planiramo riješiti Trg hrvatske bratske zajednice gdje će biti budući gradski administrativni centar.  Po pitanju Turističke palače ste u svakom pogledu pretjerali, opet se od Splita stvara grad slučaj – rekao je Baldasar vijećnicima aludirajući na optužbe o namještanju natječaja  za atraktivni prostor na istočnom dijelu rive za tvtrku Valleus, iza kojeg stoji Stipe Mađor, jedan od sponzora njegove kampanje.

Baldasar je rekao kako mu smeta retorika vijećnika liste Marijane Puljak kojoj je zamjerio da ga naziva kriminalcem, a od Splita pravi grad slučaj. – Nismo mi uhljebljivali ljude, prekomjerno zapošljavali, nismo mi stavljali studente u nadzorne odbore gradskih poduzeća niti smo namještali natječaja. Uzrok problema nije u onima koji na njih upozoravaju – replicirala je Puljak.

Afera koja trese Split i dalje bez epiloga

O Turističkoj palači splitsko Gradsko vijeće nije raspravljalo. Iza 19 sati, nestalo je kvoruma. Stanku od pet minuta prvo je tražio Petar Škorić, predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a nakon koje su predložili da se sjednica prekine jer su preumorni. Stanku od 10 minuta na to je tražio Milan Blaževski u ime Kluba vijećnika SDP-a. Nakon stanke u vijećnicu se nije vratio dovoljan broj vijećnika. Sjednica će biti nastavljena za tjedan dana.

Vijećnicima bi posao bio olakšan kada bi do tada Uskok završio istragu o tome je li Baldasarova administracija u dodjeli prava plodouživanja pogodovala tvrtki Valleus, odnosno njegovom donatoru iz predizborne kampanje

>> Baldasar ustrajao u izboru svog sponzora za Turističku palaču

>> HDZ: Baldasaru, daj ostavku, imamo dokaz o pogodovanju!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije